назад

Световни звезди на класиката в три цикъла

Публикувано на в категория: Музика
 

На 1 септември (сряда) стартира абонаментната кампания на Кантус Фирмус за новия концертен сезон. Цикълът „Концертмайсторите” на Класик ФМ М-Тел оркестър се радва на голяма популярност и се порвежда за девети път. Поредицата традиционно представя големи имена от световните сцени. Тази година основните акценти са прочутият квартет китаристи Los Romeros и виртуозният цигулар Шломо Минц, който освен като солист ще се изяви и като диригент. Разнообразието в „Концертмайсторите” се допълва също от концерта със специални оркестрации на популярни творби, направени от Георги Черкин, както и от гостуването на Камерния оркестър на Сарагоса, Испания.

За сезон 2010/2011 Кантус Фирмус представя и два нови концертни цикъла. „Музиката на Америка” е съвсем нова поредица с участието на Класик ФМ М-Тел оркестър, която има амбицията да „открие” за българската публика богатствата на американската музикална култура. Цикълът се организира съвместно с фондация "Америка за България" и кани на българска сцена звезди като цигуларката от японски произход Мидори, концертмайсторът на Нюйоркската филхармония Глен Диктеров, младият диригент Филип Клайн, специалист в областта на филмовата музика и др.

През този сезон известният цигулар Веско Пантелеев-Ешкенази ще очарова слушателите заедно със своите приятели и партньори на сцената - Людмил Ангелов, Георги Черкин и младата пианистка Виктория Василенко. Цикълът от 4 камерни концерта „Веско Пантелеев – Ешкенази и приятели” се появява след феноменалния успех на „Людмил Ангеров свири Шопен”, който доказа, че у нас има публика и за камерната музика.

Продажбата на абонаментни карти започна от 1 септември 2010 (сряда) от 10:00ч. на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България" и на www.TICKETSBG.com.