назад

Нов диск на Rod Stewart излиза през октомври

Публикувано на в категория: Музика
 

Мултиплатиненият артист на J Records/Вирджиния Рекърдс Rod Stewart и получилата Грами серия The Great American Songbook ще добавят пето заглавие към колекцията, с издаването на FLY ME TO THE MOON …THE GREAT AMERICAN SONGBOOK, VOLUME V, на 19 октомври. Албумът е продуциран от Richard Perry и ко-продуциран от Rod Stewart, Clive Davis и Lauren Wild. FLY ME TO THE MOON…THE GREAT AMERICAN SONGBOOK, VOLUME V е следващата част от спечелилата Грами серия Great American Songbook, която се радва на изключителен успех като най-продаваната серия в новата музикална звукозаписна история с над 17 милиона продадени копия по света. С 250-те милиона продадени албума и сингли, Rod Stewart е един от най-успешните изпълнители на нашето време. 
 
Живата легенда и носител на Грами Rod Stewart се счита за един от най-характерните и интерпретативни гласове в музикалната история. Във FLY ME TO THE MOON… VOLUME V, Rod прибавя своя неподражаем вокален стил в 12 класически стандарта, написани от великите Cole Porter, Johnny Mercer,  Henry Mancini и много други, между които “That Old Black” Magic, “Beyond  the Sea,” “What a Difference a Day Makes,” ‘I’ve Got You Under My Skin,” “I Get A Kick Out of You”. FLY ME TO THE MOON…VOLUME V е най-денс звучащтата Songbook на Rod досега!
 
Clive Davis, основна креативна фигура в Sony Music Entertainment и продуцент на серията Songbook на Rod споделя “Volume V е супер свеж и Rod никога не е звучал толкова добре, като ни представя класика след класика. Този албум съдържа съвсем нов елемент към феномена Songbook: не можеш да спреш да танцуваш. Вечерните партита по света никога няма да са същите.”
 
Rod Stewart коментира, “Преди няколко години имах щастието да се сближа с американски генерал от Втората световна война, който с типичния си бруклински акцент ми каза: ‘Rоd, не е ли време да направиш няколко стари парчета, защото ще звучат като съвсем нови.’ Това беше и тласъкът, от който имах нужда. Благодаря Ви, Сър и Бог да Ви благослови.”
FLY ME TO THE MOON…Volume V отбелязва завръщането на Rod Stewart към серията от албуми The Great American Songbook. Всеки един от предишните четири Songbooks е бил с постижения в чарта за албуми на Билборд: Thanks For The Memory …Volume IV (2005) влиза на #2; 2004та излиза Stardust, който е първи #1 дебют за Rod Stewart в Билборд и му носи първото Грами в неговата кариера. Както отбелязва Билборд, Stardust му помага да бъде въведен в Rock And Roll Залата на славата в изключително рядката компания от ветерани с над 2 десетилетия между #1 албумите. Първият албум от серията The Great American  Songbook - It Had To Be You… (издаден през октомври 2002) влиза в Билборд Топ 200 на #4, а вторият - As Time Goes By…Volume II (издаден през октомври 2003) дебютира на #2 в Топ 200. Първите три албума от Songbook серията са имали номинации за Грами в категорията „Най-добър традиционен поп вокален албум” и всички са ставали платинени в САЩ. През петте години между албумите  Songbook, Rod прави и няколко жанрови експерименти – издава първия си рок албум от 8 години- Still the Same…Great Rock Classics of our Time, който застава начело на Билборд чарта за албуми през 2006 и Soulbook – колекция от класически соул любими парчета от 60-те, която застава на #4.
Rod Stewart в момента е на турне с 33 дати в Европа, което с най-големи концертни приходи това лято. Като част от обиколката са и 4те разпродадени дати в едно от най-големите европейски венюта - лондонската O2 Arena. 

Мултиплатиненият Rod Stewart и получилата Грами серия The Great American Songbook ще добавят пето заглавие към колекцията, с издаването на Fly Me To The Moon …The Greatest American Songbook, Volume V, на 19 октомври. Албумът е продуциран от Richard Perry и ко-продуциран от Rod Stewart, Clive Davis и Lauren Wild.

Fly Me To The Moon …The Greatest American Songbook, Volume V е следващата част от спечелилата Грами серия Great American Songbook, която се радва на изключителен успех като най-продаваната серия в новата музикална звукозаписна история с над 17 милиона продадени копия по света. С 250-те милиона продадени албума и сингли, Rod Stewart е един от най-успешните изпълнители на нашето време. 

Rod Stewart в момента е на турне с 33 дати в Европа, което с най-големи концертни приходи това лято. Като част от обиколката са и 4те разпродадени дати в едно от най-големите европейски венюта - лондонската O2 Arena.