назад

Master Зона: Павел Тодоров готви, пътува и експериментира

Публикувано на в категория: Master Зона

Източник на снимка(и): bTV

 

Павел Тодоров от MasterChef 7 гостува на водещата Нейа в рубриката MasterЗона по радио N-JOY.

35-годишният участник в шоуто разкри, че работи в сферата на гастрономията, въпреки че по образование е електротехник. Хобитата му са готвене и пътуване. Влиза в MasterChef, за да провери уменията си. Смята себе си за човек с добро самообладание и такъв, който умее да прави няколко неща едновременно. Предпочита да приготвя солени храни и месо, но напоследък започва да прави опити и сферата на десертите. 

На сватбеното си пътешествие посещава Нова Зеландия, където със съпругата му наемат кемпер и обикалят различни места. Впечатлен е от красотата на страната, нейните кулинарни традиции и връзката й с коренното население - маори. Едно от най-вълнуващите му преживявания, да готви на гейзер, му е било подарено от съпругата му. И въпреки, че храната се е приготвяла единствено на пара, тя се оказала много вкусна. 

Сред любимата му чуждестранна кухня е италианската, но от известно време все повече се впечатлява от френската. От известно време е започнал да посещава азиатски магазини и поради факта, че комуникацията с продавачите не е съвсем лесна, заради езиковата бариера, се е сблъскал с множество непознати продукти. Опитва се да ги опознае с помощта на интернет. Едно от най-странните неща, които се е опитвал да готви е кактусова ядка

Джейми Оливър, Гордън Рамзи и Томас Келър са майстор-готвачите, които го вдъхновяват по пътя му към върховете на кулинарното изкуство. Чуйте какво още разказа Павел в аудиофайла тук.

Още новини