назад

Master Зона: Елени Александрова представя фамозно Медено Семифредо

Публикувано на в категория: Master Зона

Източник на снимка(и): Елени Александрова

 

Седми сезон на MasterChef България започна.

Вече видяхме първите участници, които получиха бялата престилка и правото да продължат напред.

Преди обаче "отборът" да е пълен и да разберем кои кандидати ще се вихрят в кухнята, в рубриката Master Зона по радио N-JOY, поканихме няколко бивши участници, които да ни разкрият какво на практика е преживяването. 

Днес Елени Александрова, полуфиналист от сезон 6 MasterChef България, разговаря с водещата на шоуто "От 10 до 2 с Нейа", и й разкри своите бъдещи планове.

Елени сподели, че е получила много положителна обратна връзка от феновете, които често я търсят за съвети и това я кара да се чувства страхотно.

Връщайки се към участието си в шоуто, когато в последното готвене се изправи срещу Виолина, Димитър, Файчето, Краси и Ивайло, тя заяви че всички са много добри и смята, че финалът в сезон 6 е бил най-силният до сега. За себе си тя намира, че достигането й до полуфинал е една голяма победа.

Елени Александрова посъветва участниците в новия сезон да четат между редовете и да слушат внимателно коментарите на журито, защото там се крият тайните.

Какви са нейните бъдещи планове и къде може да следите какво се случва в Елени Александрова може да чуете в цялото интервю ТУК.

Елени, която е от София, но дълги години е живяла в Италия, предложи за слушателите на радио N-JOY, рецепта за медено семифредо. Ще я намерите по-долу на страницата. За повече рецепти и новини последвайте Instagram профилите на Елени Александрова


Медено Семифредо

Продукти :

250 гр. сметана

250 гр. млечен шоколад

250 гр. ягоди

65 гр. мед (аз ползвам домашен 100 % натурален от Магарешки бодил, специално доставен от производител)

50 гр. захар

30 гр. оризон - оризовки натурални

15 пресен джинджифил

2 яйца

1 лимон

Приготвяне :

Разтапяме шоколада на водна баня, след което го разтиляме на мраморна маса, така се охлажда до 27 градуса, след което го събираме отново и затопляме до 29 градуса.

Към шоколада добавяме оризона, сместа се слага в метални рингове диаметър 7 см., които предварително сте сложили върху фъртия за печене... ползвайте и тавичка - ще се по-лесно преносимо. Оставете подложката да истине на стайна температура.

Преминаваме към сместа семифредо.

Разбиваме жълтъците, в същото време заграваме меда на 121 градуса и докато разбиваме яйцата добавяме топлия мед на тънка струйка. Разбиваме сметаната в друг съд и добавяме бавно към жълтъците, като си помагаме с щпатула. Наливаме течноста в ринговете до борда и завиваме със стреч фольо. Слагаме в фризера за 3-4 часа.

Последни щтрихи... измиваме ягодите, нарязваме ги на едро, добавяме захарта, сока от 1/2 лимон, джинжифила предварително нарязан на филийки. 

Готвим до полуваване на сироп, прецеждаме за да получим гладка смес. Заливаме семифредото и след това слагаме още едно капаче от шоколад. Декорираме с оризон мед... аз добавих и целувка с дъх на виолетки. 

За целувката са ви нужни белтъци, захар и пудра от бонбони виолетки. Нужен ви е сух съд, за 1 белтък за ви нужни 80 гр. захар + пудрата от виолетки.

Сложете сместа на водна баня, котлона трябва да е на минимум, да е леко топло, докато захарта не се разтопи, след това започвате да разбивате с миксера.

Сместа трябва да е лъскава и твърда, слагате в пош и разпределяте върху хартия за печене. 

Сушим или печем целувките в предварително загрята фурна на 100 градуса. 

Buon Appetito!

Още новини