назад

Master Зона: Файчето от MasterChef 6 с рецепта за апетитна лазаня

Публикувано на в категория: Master Зона

Източник на снимка(и): Николай Маджаров - Файчето

 

Седми сезон на MasterChef България започна.

Вече видяхме първите участници, които получиха бялата престилка и правото да продължат напред.

Преди обаче "отборът" да е пълен и да разберем кои кандидати ще се вихрят в кухнята, в рубриката Master Зона по радио N-JOY поканихме няколко бивши участници, които да ни разкрият какво на практика е преживяването. 

Днес Николай Маджаров - Файчето, полуфиналист от сезон 6 MasterChef България, разговаря с водещата на шоуто "От 10 до 2 с Нейа", и й разкри своите бъдещи планове.

Той сподели, че вълнението от участието му в MasterChef все още го "държи във въздуха", но смята че всеки, който се е впуснал в това предизвикателство, се чувства по същия начин. За него не титлата е най-важното, а това да прогресираш и да се развиеш. Да надградиш знанията си и да разкриеш себе си в различна светлина.

Файчето разкри, че любимата му кулинарна дестинация е Близкия Изток, тъй като по някакъв начин това са познати храни, заради влиянието останало върху балканската кухня. От друга страна тази кухня е много по близо до произхода и корените си, което я прави уникална.

Николай Маджаров посъветва новите участници да използват всяка една минута от присъствието си в MasterChef, за да могат да попият максимално от уменията на журито, Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу, тъй като това са уникални готвачи, хора които разбират изключително много от храна и от култура на кулинарията и всичко, което научат от тях е безценно. 

Повечето хора познават Николай Маджаров - Файчето като музикант и за феновете му има страхотна новина. Той и групата му са на път да завършат новия си албум до края на месец март и скоро да се срещнат с публиката си.

Чуйте цялото интервю ТУК.

На молбата на Нейа, да сподели своя рецепта за слушателите на радио N-JOY,  Файчето предложи рецепта за лазаня с кестени и тиква. Рецептата за нея може да видите по-долу на страницата.


Лазаня с кестени и тиква - (Още снимки в галерията горе)


Ще ви трябват:

1 кг. кестени

50 гр. манатарки

250 гр. панчета или, както аз в случая, пушени бузи

300 гр. тиква

4-5 скилидки чесън

1-2 чилита, според желанието ви за пламъци

Кори за лазаня

Пармезан

Сол, черен пипер, салвия

Бешамел, няма да ви уча как се прави, лесно е. Не пропускайте индийското орехче!

Метод: 

Сварете, почистете и подсушете добре кестените. Нарежете ги на ситно. Чесъна, чилито, манатарките и панчетата също. В тиган, сложете зехтин. Не много, само да има на дъното. Като се загрее добре, сложете първо само чесъна, чилито и панчетата, за да се запържат добре. Не се притеснявайте от това, че има много мазнина, там е вкуса на панчетата и кестените ще я изпият цялата. След като всичко стане златисто, добавете кестените, манатарките и ситно нарязаната салвия. Дръжте температурата висока, искаме само златист загар. В тигана няма да остане мазнина. Не добавяйте! Разбърквайте често и внимателно наблюдавайте загара. Щипка сол, малко черен пипер. Махнете от котлона, когато е готово. Не покривайте. Най големия враг на лазанята е влагата! Почистете тиквата и нарежете на листчета с дебелина 1-2 милиметра. Загрейте голяма тенджера с подсолена вода. Като кипне, слагайте по два листа лазаня, за около 3-4 мин. Идеята е да бланшираме лазанята, не да я сготвим напълно. Слагайте готовите листа на кухненска хартия за да отнемем влагата. Загрейте фурната до 180С. В дълбока такива започваме да решим тази зимна приказка. Започваме с бешамел. После паста, последвана от тиквени листчета и отгоре кестеновата смес. Малко бешамел и пак листове паста. Завършваме с богата заливка бешамел и настъргваме богато пармезан върху цялата повърхност. Печем 45 минути, до златиста коричка.

Да ви е сладко!

Още новини