назад

Master Зона: Николай Бойков от MasterChef 5 провокира апетита с палачинка с кимчи

Публикувано на в категория: Master Зона

Източник на снимка(и): Николай Бойков

 

Във вторник вечер Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще посрещнат новите претенденти за титлата MasterChef на България и голямата награда от 100 000 лева. 

Преди да разберем кои кандидати ще се вихрят в кухнята, в рубриката Master Зона по радио N-JOY поканихме няколко бивши участници, които да ни разкрият какво на практика е преживяването. 

Днес Николай Бойков - Доктора, финалист от сезон 5 MasterChef България, разговаря с водещата на шоуто "От 10 до 2 с Нейа", и й разкри своите лични и професионални планове.

Николай разказа, че напоследък се е отдал на медицината и до преди няколко дни е работил в COVID-19 отделение, но кулинарията за него никога не е оставала на заден план. За 2021 г. възнамерява да насочи вниманието си повече към нови проекти.

На финала, в който се изправи срещу Радка Булман и Лора Капустина, не взе титлата, но по думите му е постигнал целта си, а именно: да повиши кулинарната култура в България. "Нещата, които направих там са прецедент, никой не ги е правил воъбще в MasterChef по света, камо ли в Балгария и смятам да продължавам с тази тематика", заяви Доктора.

В Кулинарен план Николай Бойков започва грандиозен проект, който ще бъде за ресторант в София. В осъществяването на плана ще се включи и друг участник от последния сезон на MasterChef България. "Той е само на 21 години и е звяр. Просто е чудовище в кухнята, така че нямам търпение да започвем да работим заедно", казва Николай.

Като начало, преди да отвори ресторанта, двамата ще започнат осъществяването на проекта си с няколко вечери през месец март, а в началото на април се очаква нетрадиционният им план да заработи.

Вдъхновението на Николай идва от един от неговите идоли в кухнята - Дейвид Цилбър, който насочва мислите му към това, че кулинарията върви назад и ние се връщаме към корените си. Към това много хора, които не се познават, да седнат заедно и да споделят момента чрез храната. 

Защо проектът е нетрадиционен и какво е нужно, за да стане един човек добър готвач - чуйте цялото интервю ТУК.

На молбата на Нейа да сподели своя рецепта за слушателите на радио N-JOY, Николай Бойков предложи рецепта с азиатски привкус. Рецептата за него може да видите по-долу на страницата. За повече рецепти и новини последвайте Instagram и Facebook профилите на Николай Бойков - Доктора.


Палачинка с кимчи


100 г. квас

100 г. брашно

50 г. вода

25 г. разтопено масло

1 връзка ситно нарязан зелен лук

Кимчито леко го пръжвате с една ч.л. захар, да му убие киселото. Отгоре поръсвате със сусам и мега ситно нарязано нори.

Рецептата за кимчи е в канала на Николай Бойков в Youtube - ScienceChef.

Още новини