назад

Master Зона: Лора Капустина и нейният кейк с малини и кокос

Публикувано на в категория: Master Зона

Източник на снимка(и): Лора Капустина

 

Тази вечер от 21:00 часа по bTV Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще посрещнат новите претенденти за титлата MasterChef на България и голямата награда от 100 000 лева.

Преди кулинарното състезание да навлезе в същинската си фаза и да разберем кои кандидати ще се вихрят в кухнята, в рубриката Master Зона по радио N-JOY поканихме няколко бивши участници, които да ни разкрият какво на практика е да "скочиш във врялата вода".

Днес Лора Капустина, финалистката от сезон 5 MasterChef България, разговаря с водещата на шоуто "От 10 до 2 с Нейа", и й разкри своите лични и професионални планове.

Красивата сладкарка разказа, че не спира да работи и да се движи в посоката, която винаги е следвала. Блогърката, продължава да показва сладките изкушения, които приготвя, и не спира да развива уменията си в заснемането им, за да вдъхновява хората да развихрят въображението и творчеството си в сферата на сладкиите и десертите. 

В личен план Лора оповести, че наскоро се е сгодила и като жена, която вярва във брака е много щастлива и развълнувана да тръгне по този път с човека, когото наистина обича.

Лора пожела на новите участници повече спокойствие и да не забравят да се насладят на времето си в MasterChef.

Тя сподели, че към момента има нови и интересни планове за себе си и блога си, но запази правото си да разкрие детайли на по-късен етап. 

Цялото интервю с Лора Капустина чуйте ТУК

На молбата на Нейа да сподели своя рецепта за слушателите на радио N-JOY, Лора Капустина предложи нежен кейк с малини и кокос. Рецептата за него може да видите по-долу на страницата. За повече рецепти и новини последвайте Instagram профила на Лора.


Кейк с малини и кокос

Време за подготовка: 10 мин; Време за готвене: 60 мин; Порции: 10 парчета

Съставки:  

180 гр. масло на стайна температура

75 гр. кокосова захар

75 гр. кристална захар

3 яйца

100 гр. кокосови стърготини

180 гр. брашно

10 гр. бакпулвер

150 гр. замразени малини  

Фурната се загрява на 180 градуса. В дълбока купа се слагат маслото и двата вида захар. Разбива се на средни обороти докато се смесят и се получи пухкава хомогенна смес. След това се добавят яйцата едно по едно като след всяко яйце се разбива на ниски обороти докато се усвои. Следват кокосовите стърготини след които отново се разбърква. В отделна купа се смесват бакпулверът и брашното и се пресяват към сместа. Разбърква се на ниски обороти. Накрая се добавят малините, разбърква севнимателно с шпатула и се изсипват във форма до 24 см. в диаметър. Кейкът се пече за около 1 час, като след това се охлажда и се залива с глазурата. 

За глазурата:

300 гр. пудра захар

50 мл. прясно мляко

малини

кокосови люспи

Пудрата захар и прясното мляко се смесват добре с тел докато стане хомогенна смес. Кейкът се слага на решетка, а решетката върху тавичка и се залива внимателно и на етапи, за да може да се покрие цялата му повърхност. Това, което падне в тавичката може да се върне върху кейка, докато цялата му повърхност е в глазура. Докато глазурата е още мокра се поставят отгоре кокосови люспи и малини, за да може да залепнат. 

Още новини