назад

Давид Гета е световният No.1 DJ

Публикувано на в категория: Музика

Източник на снимка(и): Орфей Мюзик / Warner Music

 

Давид Гета беше обявен за световен номер едно диджей.

Той спечели анкетата на DJ Mag, Top 100 DJs, за втори път – почти десетилетие след първата награда през 2011.

Френската супер DJ звезда и известен по целия свят музикален продуцент представи наградата си по време на AMF Presents Top 100 DJs, виртуално шоу в Амстердам, което бе излъчено за целия свят.

За забележителната си победа, Давид каза следното: "Много благодаря на всички, които гласуваха за мен. Да помисля, че са минали 40 години, откакто за първи път изпълнявах в клуб и 10 години, откакто спечелих за първи път тази награда, ме направи доста емоционален. Когато за първи път спечелих преди 9 години, получих доста отрицателни реакции за това, че смесвам денс музика с мейнстрийм и поп и да погледна назад и да видя как това оформи индустрията и я разви, е абсолютна лудост. Да спечеля сега, след като се върнах към това, което първоначално съм правил и да издавам повече ъндърграунд музика с приятеля ми MORTEN и Future Rave, и с Jack Back, го прави наистина още по-специално. Дължа всичко на феновете си и каквото и да донесе бъдещето, аз ще бъда там, готов да направя саундтрака на партито, надявам че и вие също“.

Въпреки влиянието на пандемията от коронавирус, феновете на денс музиката дойдоха в помощ на любимите си DJ-и за гласуването на Top 100 DJs за 2020. Почти 1.3 милиона вота са събрани от почти всяка страна на земята, демонстрирайки, че докато много хора са затворени вкъщи, апетитът им за DJ култура остава силен. И наистина, гледанията на сериите Top 100 DJs Virtual Festival получиха 8.3 милиона по време на периода на Top 100 DJs гласуване от 95 различни DJ сета, успоредно с почти £9,000 в дарения за Unicef — предполагаме, че апетитът за изпълнения на много от DJ-ите на света не е намалял.

Печеленето на Top 100 DJs закрива голяма година за Давид Гета, по време на която той отново се свърза с DJ културата по огромен начин. Както той твърди в своето интервю, което ще бъде включено в следващото издание на DJ Mag, французинът приписва тази победа на обновения фокус върху по-скоро денс парчетата, отколкото поп хитовете. Той се надява, че #FutureRave звученето му ще възпламени дансинга, веднъж щом светът позволи отново щурата веселба, и решителността му да обедини различните огнени сцени, когато това време настъпи.

Той помогна за набирането на $1.5 милиона за облекчаване в усилията срещу COVID-19 по време на лайвстрийм събитията United At Home, гледани от над 50 милиона зрители в допълнение на заглавния дигитален фестивал Tomorrowland’s Around The World през юли и стигането до чупещи рекорди гледания по време на виртуалните фестивални серии на DJ Mag, Top 100 DJs.

По време на речта при приемането в Амстердам, Гета привлече внимание към факта, че индустрията на електронната музика е тежко ударена от пандемията. Като истински вярващ, че културата няма как да не е важна, давид изпрати обединяващ призив към правителствата по света: "Не само артистите, но и здраво работещите местни жители, екипите по сигурността, организаторите и техниците по света, които направиха денс музиката толкова огромна и разцъфваща индустрия, която изисква уважение на всички нива. Но сега е необходимо да се направи повече. Индустрията ни е тежко ударена тази година. Милиони загубиха работата си и правителствата по света се провалиха да отбележат важността на музиката и развлекателните индустрии. Те изискват подкрепа като всяка друга. Културата не може да бъде подценена. Правителствата трябва да поемат инициатива“.

Преди пандемията церемонията по наградите Top 100 DJs трябваше да се завърне на голямата сцена на AMF, на Amsterdam's Johan Cruijff ArenA, където No.1 DJ-ят обикновено бива „коронясан“ пред 400 000 фенове на денс музиката. Естествено виртуално решение трябваше да се вземе за безопасността на феновете и екипа. Подновявайки колаборация от десетилетия, DJ Mag се обедини с AMF за продуцирането на шоуто за наградите Top 100 DJs – празник на електронната музика в Амстердам, градът-домакин на Top 100 DJs от 2011 насам. Шоуто свърза изпълнения от Давид Гета, Дон Диабло, Афроджак, Ники Ромеро, Армин Ван Бюрен и др. сред забележителните локации на Амстердам.

Давид Гета представи бъдещето на DJ-ството с пълен сет, напълно продуциран или ремиксиран от него. Изпълнението му включи комбинация от музика на живо и записи, като диджеят пусна всяка песен като оригинална версия, направена от него, във Future Rave звучене.

В иновативно ново партньорство със Snapchat, феновете на денс музиката имат възможността да отпразнуват „коронясването“ на Давид Гета  като добавена реалност, благодарение на пускането на два Snapchat Lenses ефекта. Първият - Landmarker Lens, създава специален момент в града, дом на Top 100 DJs от 2011. Стартирал ексклузивно по време на шоуто, този ефект разкрива No.1 DJ -я в добавена реалност в емблематичната локация Royal Palace, превръщайки сградата в покрита сцена от високоговорители, на която Давид изпълнява от върха. Вторият ефект - глобално наличният Sky Lens проектира Гета в небето, използвайки технологията добавена реалност на Snapchat. Потребителите на Snapchat могат да отнесат No.1 DJ преживяването на телефоните си като отворят Snapchat камерата и изберат съответния sky Lens ефект от карусела или да сканират snap кода долу.

Още нещо ново за 2020, Top 100 DJs анонсираха официално партньорство с VirtualDJ. С повече от стотици милиони тегления, VirtualDJ досега е най-използвания DJ софтуер на пазара и има призната история в техническите иновации, оформила дигиталното DJ-ство през последните 20 години. Тази година VirtualDJ е темата на индустрията за представянето на променяща играта технология, разделянето на различни части в реално време на напълни миксирани парчета във софтуера. Тази нова технология отваря нова възможност, която дълбоко ще въздейства на начина, по който DJ-те ще миксират в следващите години, и е сякаш естествения придружител на водещото DJ изследване. По време на кампанията Top 100 DJs 2020, DJ Mag продуцира серия от видеа, съдържащи водещи артисти от изследването, пробвайки тази променяща играта технология. Можете да ги видите тук.

DJ Mag – списание за електронна музика, DJ и клубна култура, появило се първоначално в Обединеното Кралство през 1991. Много повече от списание, много влиятелното издание прерасна в глобален мултимедиен бранд с офиси с 17 държави по света, глобална месечна аудитория от 74 милиона и дейности в принта, дигиталното пространство, видеото и събитията. 

Top 100 DJs – глобално призната рамка на най-популярните DJ-и в света с 1.3 милиона годишни вота. Публичните анкети вдъхновяват яростни дебати през годината със спекулации за световния No.1 DJ, нови предложения и най-големите „катерачи“, доминиращи онлайн дискусията и отвъд това. 

UNICEF – работи в повече от 190 държави и проверява за това повечето деца по света да са ваксинирани, образовани и защитени от всяка друга организация. Чрез силата и обединеността на музиката, събраните пари по време на анкетата Top 100 DJs ще подкрепят UNICEF за ваксинирането на деца в защита срещу смъртоносни болести, животоспасяваща храна за недохранени деца, обучаване на учители и осигуряване на образование, защита на уязвими деца от насилие и жестокости и хуманитарна помощ за деца в опасност от война и бедствия по света. 

VIRTUALDJ – С повече от стотици милиони тегления, VirtualDJ досега е най-използвания DJ софтуеър на планетата. И, включвайки най-иновативните технологии, каменна стабилност и агностична plug-and-play съвместимост с всеки хардуеър, е най-силния и професионален DJ софтуеър на планетата. 

AMF/ALDA - AMF е събитие в денс музиката, организирано от ALDA, провеждащо се в Amsterdam Dance Event, и показва най-големите и добри DJ революционни дизайни за сцена и обединява 40,000 меломани. ALDA е глобален продуцент и организатор на концепции в електронната музика. Компанията също така организира събития като Armin Only, A State of Trance, Electronic Family, We Are Connected, New Horizons и The Flying Dutch. В ADE 2018, ALDA обедини сили с Insomniac. Заедно двете компании ще разширят сцената на денс музиката към по-широка международна аудитория. 

Още новини