назад

Излиза серия от дигитални издания на живо на Дейвид Боуи от 90-те

Публикувано на в категория: Музика
 

Parlophone Records анонсираха издаването на серия дигитални издания на живо на Дейвид Боуи от 90-те.

Преди неиздаваният албум на живо David Bowie Something In The Air (Live Paris 99), записан на живо в Elysée Monmartre на 14 октомври 1999, ще бъде наличен за слушане от 14 август. 

Drive-In Saturday от същото шоу е налично като аудио от днес, 7 август, с видео премиера в YouTube тази вечер от 19:00 GMT (22:00 ч. бел.прев.)

Something In The Air (Live Paris 99) е албум на живо от 15 песни, съдържащ 12 неиздавани досега записи и три трака, използвани като B-страни за сингли от албума 'hours...'. Денят на шоуто е от голямо значение за Боуи, тъй като този следобед той бива награден с Commandeurs of the Ordre des Arts et des Lettres, най-голямото артистично отличие, с което Франция награждава. 

Изпълнението в Elysee Montmartre е едно от само седем пълни концерта, представени по време на промоцията на албума 'hours...'. За това специално и лимитирано изпълнение на живо Боуи е бръкнал дълбоко в каталога си, за да направи тези концерти незабравими. Открояващите парчета включват "Can't Help Thinking About Me", за първи път издаден през 1966 и не е изпълняван на живо над 30 години; "Word On A Wing" от албума Station To Station бе върнат в сета след отсъствие от 23 години; "Drive-In Saturday" не е изпълняван от 1974 и тракът от 'hours...' "Something In The Air" прави дебюта си в това шоу. 

Something In The Air (Live Paris 99) е записан на живо в Elysée Monmartre, миксиран от Марк Плати и включва Пейдж Хамилтън - китара, Гейл Ан Дорси – бас, вокали, Марк Плати – китара, Стърлинг Кемпбъл – барабани, Майк Гарсън – пиано, клавиши, синтезатор и Ем Грайнер и Холи Палмър – беквокали.

Още новини