назад

DJ Dian Solo направи ремикс на хит на Роби Уилямс

Публикувано на в категория: Музика
 

Култовият хит “Let Me Entertain You”, на британския певец Роби Уилямс, официално се издава в световен мащаб, във версия на популярния български DJ Dian Solo.

Това е поредният международен успех за Дидо, след като песента на DEEP ZONE Project „Please Don’t Go”, създадена от него, получи номинация в конкурса на американската платформа Filmfreeway /Hollywood Songwriting Contest.

Клубната адаптация на “Let Me Entertain You” е част от проeкта на Dian Solo “Music Legends Remixed”, в който диджеят има за цел да "облече" в нов съвременен звук, мегахитове на някои от най-популярните световни изпълнители, като: Майкъл Джексън, Ерик Клептън, Джордж Майкъл и др.

За адаптация на глобалния хит „Let Me Entertain You“, Дидо получава официално одобрение и разрешение от оригиналния издател на песента - BMG, чрез тяхното представителство в България –Virginia Publishing. Интересна подробност е, че тъй като няма право да използва семпли от оригиналното произведение, всичко се изсвирва наново, а вокалите се записват с чуждестранни певци, чийто глас много се доближава до оригинала. По желание на издателите, певеца остава в тайна. За него само се знае, че е от Великобритания и в момента е на турне в САЩ.

Новият аранжимент е направен изцяло от Dian Solo в съвременен, модерен танцувален стил, но без да бяга от оригиналното звучене. Удоволствие за меломаните ще бъде да чуят съзвучието на използваните „живи инструменти“: китари, пиано, бас китара, тромпет и брас секция.

Клубните адаптации на Dian Solo се разпространяват в цял свят чрез музикалния лейбъл Which Bottle Records и звучат в клубове, радиостанции и музикални телевизии с международно покритие. “Let Me Entertain You“ излезе официално на 5-ти юли във всички дигитални платформи.