назад

Кайго с ремикс на песен на Уитни Хюстън

Публикувано на в категория: Музика
 

Kygo представи новия си сингъл.

Парчето е ремикс версия на песента на легендата Уитни Хюстън - “Higher Love” (RCA Records/Sony Music).

Това първият нов запис, който излиза с гласа на поп иконата след албума I Look To You от 2009-та година.

Провъзгласена за „Гласът“, Уитни Хюстън продължава да е най-награждаваната певица за всички времена в световната музикална индустрия.

Норвежкото дете-чудо Kygo и Пат Хюстън, представител на наследниците на певицата, дават ексклузивно интервю за списание Rolling Stone по повод новия сингъл.

“Ние, от Estate of Whitney E. Houston, сме много радостни от реализираната колаборация между Кайго и Уитни. Сигурни бяхме, че той е най-подходящият продуцент за преработване на вокалните записи на Уитни в "Higher Love" до стандартите и очакванията на нейните почитатели. Така, както винаги е било през последните три десетилетия“ – казва Пат Хюстън и продължава:

„Даването на нов живот на този изключителен архивен запис, ще отвори нова врата за по-младите поколения към невероятното музикално наследство на Уитни. Вярваме, че всеки човек с любов към музиката, ще бъде искрено изкушен от вдъхновяващия денс ритъм на песента – безспорно доказателство за големия талант на Кайго и за пореден път, ще си припомним защо всички ние обожаваме Уитни Хюстън!!!“.

Кайго добавя: “За мен е огромна чест, че наследниците на Уитни Хюстън се свързаха с мен и ми предложиха да работя със записите на една от най-великите певици за всички времена. Преработих песента от самото начоло до край и съм много, много щастлив от резултата!”.

„Higher Love” е кавър версия на класическия хит на Стив Уинууд от 1986 година, който на 20-ти юни т.г. отбеляза 33 години от премиерата на песента. Наследниците на Уитни Хюстън от Whitney Houston Еstate предоставят оригиналните архивни записи на вокалите на певицата на норвежкия продуцент за ремикс и създаването на нова версия на песента. Песента е издаден един единствен път като бонус трак в японската версия на албума I’m Your Baby Tonight, издаден през 1990 година.

“Higher Love” е написана от Стив Уинууд и Уил Дженингс. За първи път Kygo включи песента по време на концерта си на фестивала PrideFestival Utopia в Ню Йорк, който се проведе в неделя (30.06). 

Още новини