назад

Саундтракът на Цар Лъв е с участието на Бионсе

Публикувано на в категория: Музика
 

Саундтракът The Lion King е със специалното участие на Бионсе. 

Тя изпълнява емблематичната песен “Can You Feel the Love Tonight”, заедно с Доналд Глоувър. 

Колекцията включва нови записи на оригинални песни, написани от Елътн Джон и Тим Райс, инструментална музика от носителя на Оскар и Грами, композитора Ханс Цимер, както и африкански вокални и хорови аранжименти на южно-африканския продуцент и композитор, носител на Грами - Lebo M (Rhythm of the Pride Lands).

Номинираният за Оскар, носителят на Грами изпълнител, автор на песни и продуцент Фарел Уилямс (“Hidden Figures”, “Happy”), е музикален продуцент на 5 песни в саундтрака. 

За филма "Цар Лъв"

Приключенският филм Цар Лъв, режисиран от Джон Фавро, ни отвежда в африканската савана, където се ражда бъдещият цар. За малкия Симба неговият баща и велик цар на животните Муфаса е истински пример. Заради семейния дълг и възхищението към баща си той приема съдбата си на наследник на трона още по-сантиментално и отговорно. Не всеки в царството обаче е щастлив от появата на малкото лъвче. Злият брат на Муфаса Скар, който до този момент е бил наследник на царския трон, вече крои пъклени планове. Битката за Лъвската скала е белязана от предателство, трагедия и драма, които пагубно се отразяват върху живота на Симба. Съдбовната му среща с изключително чаровния тандем Тимон и Пумба обаче помага на Симба да съзрее и да потърси пътя към това, което му се полага по право. 

Филмът “Цар Лъв” влиза в кината на 19-ти юли. Саундтракът The Lion King излиза на CD в деня на премиерата на филма. Предварителни поръчки на албума в онлайн магазин MusicMall.bg

Още новини