назад

Цар Лъв идва в кината на 19 юли

Публикувано на в категория: Кино
 

До завръщането на царя остава много малко...

На 19 юли кината ще бъдат огласени от една от най-емблематичните филмови мелодии, а добре познатата история "Цар Лъв"  ще се възроди триумфално, за да надхвърли всички очаквания.

Вълнението е огромно и всяка миниатюрна частица, която успяваме да видим от мащабната продукция, засилва нетърпението и буди небивал интерес.

За да повдигнат завесата към зрелищната продукция, Дисни публикуваха нови и много любопитни материали.

Всички фенове вече могат да видят самостоятелни плакати на най-известните и обичани герои от филма и ново специално видео, в което звучи неостаряваща реплика „Симба, спомни си кой си ти“.

Най-атрактивното съдържание е видео материал, който за първи път разкрива гласа на прекрасната Нала, или иначе казано, на поп иконата Бионсе. Изключително важно за всеки истински кинофен е и появата на първите кадри с Тимон и Пумба, които ни потвърждават, че ни очакват високи дози смях и забавление.

"Цар Лъв" е един от филмите, който предизвиква заразна еуфория и всичко дотук е абсолютна предпоставка за високата летва, която ще постави както пред всички продукции от същия жанр, реализирани до сега, така и в цялата киновселена.

Освен поредното доказателство, че филмовата индустрия е един от най-мощните инструменти в съвременната реалност както за забавление, така и за технологичен прогрес, продукцията Цар Лъв всъщност заявява и изключително категорична социална ангажираност на световно ниво. Уолт Дисни стартира глобална кампания за повишаване на информираността за кризата, пред която са изправени лъвовете и други диви животни в Африка. Кампанията "Protect the Pride" на Цар Лъв се фокусира върху защитата и възстановяването на лъвските популации и местообитанията, от които се нуждаят. Дисни вече са дарили повече от 1,5 милиона долара на Фонда за възстановяване на дивите животни (WCN), а партньорите на компанията ще направят допълнителни безвъзмездни дарения. Цар Лъв дава възможност и на всички фенове да подпомогнат каузата и да постигнат общ принос до 3 млн. долара, участвайки в организирани активности и купувайки специални продукти, посветени на филма. Известен факт е, че премиерата на оригиналната анимация се случва точно преди 25 години. За същия период Африка е изгубила точно половината лъвове на територията си, а оставащите към днешна дата са само 20, 000. Ето защо успеха на кампанията е от жизнена важност, а филмът е прекрасен повод за обединяване на усилия и изпращане на положителни послания.

Режисьор и сценарист на "Цар Лъв" е създателят на феномена от 2016 г. "Книга за джунглата" Джон Фавро, който е и част от продуцентския екип заедно с Джефри Силвър и Карън Джилкрист.

И по примера на един от най-колоритните филмови тандеми си казваме „Хакуна матата“ и чакаме 19 юли, когато "Цар Лъв"  завладява кината на 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX в дублирана и субтитрирана версия.