назад

Македонката Катерина Зекмановска се сбогува с MasterChef

Публикувано на в категория: Телевизия
 

Във вторник MasterChef България отпразнува своя 150-ти епизод с щафетно готвене на торта.

Носителката на имунитет Красимира имаше привилегията да разпредели хоби-готвачите в три отбора по 4 души и да определи капитаните им.

Стефан пропусна това предизвикателство, тъй като беше обречен на елиминация в стрес теста.

Българката, която чувства Германия като свой втори дом, се довери на стратегията да сблъска характерите и да обърка своите опоненти.

Но когато приготвянето на тортата с три блата и два вида крем започна, се оказа, че добрата комуникация и екипния дух липсват и в собствената й група.

Първоначално строгото жури смяташе, че тези проблеми ще бъдат най-силно изразени в комбинацията на Рори, Емануел, Радка и Николай, но те се справиха най-добре от всички.

Десертът „шоколадов гипс“ изпрати на елиминация Катерина, Таня, Добрин и Олег. Заедно със Стефан, те трябваше да покажат теоретични знания и фино небце, за да различат 6 вида птиче месо – патица, пуйка, пъдпъдък, фазан, пиле и петел.

Олег и Стефан се спасиха от готвенето, което може да бъде последно в MasterChef с по един верен отговор, а останалите продължиха на тема пернати. MasterChef Севда Димитрова им демонстрира как се обезкостява пиле, а Катерина, Добрин и Таня трябваше да следват нейните техники и темпо. Според условието на Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу този, който се справи най-добре, получи повече време за готвене. Така Добрин получи 45 минути, а двете дами – само по 30, за да приготвят съвършеното ястие с пилешко. След серия от психоатаки, експерименти, паника и неразбираеми ходове, с престилката си се сбогува македонката Катерина. Силвена Роу я изпрати с искрената вяра, че ще се срещнат пак като посланици на философията за здравословно хранене, а хоби-кулинарката напусна кухнята с гордост, че до последно е била себе си – и като човек, и като готвач. 

Следете най-интересното от MasterChef България и в рубриката "Master Зона" с Нейа, всеки делничен ден в 12:30 ч. по радио N-JOY!

Още новини