назад

Андреа Бочели и Ед Шийрън пуснаха видео

Публикувано на в категория: Музика
 

Андреа Бочели и Ед Шийрън представят вълнуващото видео към новата си съвместна песен.

Клипът на "Amo Soltanto Te" е красива история за любовта, пресъздадена от актьори-деца, две от които влизат в ролята на младите Андреа и Ед.  

Музиката към песента е написана от Ед Шийрън и брат му Матю, а италианският текст е дело на поп звездата Тициано Феро.

Сингълът "Amo Soltanto Te" е включен в новия #1 албум на Бочели, Si, който оглави класациите от двете страни на Атлантическия океан и е сертифициран със златен статус по продажби във Великобритания.  

Музикалното видео е заснето в живописната Вила Алверди във Верона, Италия и представя малките Андреа и Ед в изпълнение на сватбен поздрав за техни близки приятели.

Самата песен излезе в английска версия "This Is The Only Time", изпълнена от Андреа с текст на Ед и създадена специално за новия албум на италианския тенор.  

Двамата се обединяват за нова песен след световния успех на колаборацията им "Perfect Symphony" от 2017 г., видеото към която е гледано близо 180 млн. пъти.  

Андреа Бочели достига 2 исторически места в класации с новия си албум Si: той е първият класически артист за последните 20 години, изкачил се до #1 в официалния чарт за албуми на Великобритания; едновременно с това, за първи път в кариерата си той оглавява най-престижната класация за албуми Billboard 200.  

Si е първият албум на Бочели с изцяло нов материал след 14 години. Освен с Ед Шийрън, изпълнителят се колаборира и с поп сензацията Дуа Липа ("If Only"), суперзвездата Джош Гробан ("We Will Meet Once Again") и класическото сопрано Айда Гарифулина ("Ave Maria Pietas").  

Основен акцент в албума е вълнуващият дует между баща и син – 21-годишният Матео Бочели влиза под светлината на прожекторите в синхрон с Андреа в песента "Fall On Me". Видеото към нея е гледано над 40 млн. пъти в YouTube.

Редом с ненадминатия талант, скромността на Бочели е сред качествата, които го определят като една от най-големите звезди в историята на класическата музика – изпълнявал песни пред Папата, президенти и кралски семейства, изнасял велики концерти в много от най-престижните концертни и оперни зали и реализирал над 85 милиона албуми в световен мащаб.  

Бочели продължава да обикаля света с концерти в САЩ, Южна Африка, Италия, Скандинавия и Великобритания – повече информация за датите от турнето тук.  

И така, в годината, в която празнува своя 60-ти рожден ден, Андреа Бочели с гордост се завръща там, от където започва всичко. Новият му, необикновен албум ни дава възможност да надникнем в личния свят на един необикновен артист и световна икона. 

Албумът Si е наличен за поръчки на CD и винил в онлайн магазин musicmall.bg.   

Още новини