назад

Още впечатляващи дестинации за пътешественици

Публикувано на в категория: N-JOY
 

Днес от Наръчник на пътешественика на Samsonite и Qatar Airways избрахме да ви представим Виетнам. 

Столицата на страната е Ханой, а официалният език е виетнамски. 

Местната валута е виетнамски донг (100 VND_0.01 лв.).

За пътуване до Виетнам е необходимо да се снабдите с виза. За виза можете да кандидатствате в посолството на Виетнам в София. Цената на визата е около 45 USD.

За да бъдете пуснати в страната трябва да имате паспорт с валидност не по-малка от 6 месеца от планираната дата на влизане в страната. В паспорта Ви трябва да има поне една цяла свободна страница, за да може върху нея да бъде положена входната виза за страната. На гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол. 

Сега в играта "Намери лятото със Samsonite и Qatar Airways, с медийната подкрепа на радио N-JOY" може да изберете Виетнам като дестинация и на 12 март да се окаже, че сте нашият късметлия, който ще спечели билети за двама до дестинация по ваш избор и луксозен куфар за екзотични пътешествия! Участвай ТУК.

Климатът във Виетнам е изключително разнообразен в отделните региони на страната. Различават се два сезона като цяло: студен и сух от ноември до април; горещ и влажен от май до октомври; 

 

Най-активният туристически сезон във Виетнам е в периодите от ноември до март и от юли до август. Ако не обичате тълпите от туристи, ви препоръчваме да изберете месеците от април до юни и септември – октомври за пътуването си. Добре е да знаете, в периода от юли до ноември има опасност от силни и непредсказуеми тайфуни.  

Още новини