назад

Наръчник на пътешественика - Занзибар

Публикувано на в категория: N-JOY
 

Днес от Наръчник на пътешественика на Qatar Airways и Samsonite избрахме да ви представим Занзибар.

Известен още като острова на усмивките и подправките, това място със сигурност ще остане завинаги в сърцето ви! Ето какво какво да видите и опитате на острова:

Тур Синьо сафари (Safari Blue)

Целодневен тур е за любителите на лодки, гмуркане, плацикане в лагуни, на прегръщане на един от най-големите баобаби на острова, на похапване на морска храна на плажа, както и на плажуване на пясъчна дюна насред океана.

Родната къща на Фреди Меркюри и Стоун Таун

Родната къща на великият вокалист на Куин представлява интерес за мнозина туристи годишно.Тя е пълна с негови портрети и грамофонни плочи. Стоун Таун е известен и като мясото, откъдето през Средновековието се разпределят роби към арабския свят. В града до ден-днешен стоят подземията, в които са били държани африканците.

Опитайте местната кухня

Кокосова бобова - Приготвя се от кокосово мляко и настърган кокос, смесен с домати и боб, след което се подправя с пипер, подправки и сол. Хляб с ядки - Първият път, когато вкусите този хляб, може да бъде денят, в който ще се откажете от други видове хляб. Угали - Представлява нещо средно между картофено пюре и полента. Mchuzi wa pweza (Октопод Къри) - Октоподът се приготвя в комбинация от подправки като кориандър, куркума, а след това, задушени в гъста кремообразна кокосова сос. Ноди Кангага - пържено орехче: Това е любимата закуска на местните хора, вкусна и питателна. Супу Ya Ndizi (Plantain Soup) - Местно известно като Mtori, Supu ya ndizi е традиционно ястие, базирано на ябълки, приготвено в пилешки бульон.

Ако жадуваш за слънце, море и приказни плажове – намери лятото сега със Samsonite и Qatar Airways, с медийната подкрепа на радио N-JOY!

Спечели всяка седмица куфар на Samsonite!

Голямата награда (билети за двама до дестинация на Qatar Airways по твой избор и луксозен куфар за екзотични пътешествия)  ще бъде изтеглена на 12 март в ефира на радио N-JOY. 

Избери своята мечтана дестинация сега и се регистрирай на www.samsonitebg.com!

А, за да бъде удоволствието пълно от днес до 15 март купи всички куфари от кевлар с 20% специална отстъпка от Samsonite

Още новини