назад

Наръчник на пътешественика - Тайланд

Публикувано на в категория: N-JOY
 

От понеделник (18.02.2019 г.) Samsonite и Quatar Airways, с медийната подкрепа на радио N-JOY те предизвикват да провокираш мечтите си!

Опознай различни световни дестинации, които ще разкрият пред теб невероятната си красота и пленително очарование!

Места, на които твоят сезон се променя и те изпраща в свят на множество преживявания, за които всеки бленува.

Включи се в играта и мечтите ти може да се сбъднат!

Ако жадуваш за слънце, море и приказни плажове – намери лятото сега със Samsonite и Qatar Airways, с медийната подкрепа на радио N-JOY!

Спечели всяка седмица куфар на Samsonite!

Голямата награда (билети за двама до дестинация на Qatar Airways по твой избор и луксозен куфар за екзотични пътешествия)  ще бъде изтеглена на 12 март в ефира на радио NJOY. 

Избери своята мечтана дестинация сега и се регистрирай на www.samsonitebg.com!

А, за да бъде удоволствието пълно от днес до 15 март купи всички куфари от кевлар с 20% специална отстъпка от Samsonite

Днес ще отворим "Наръчник на пътешественика" на страницата, която ни отвежда в Тайланд.

За да посетите страната имате нужда от туристическа виза. Тя струва 30 евро и ви дава право на престой до 60 дни на територията на Тайланд. Другият, документ който е необходим, е международен паспорт, валиден минимум 6 месеца към датата на влизане в Кралство Тайланд. Официалният език в страната е Тайски, а валутата е тайландски бат (1 бат = 0,054 лв.).  

Тайландския климат условно може да бъде разделен на три основни периода: горещо лято – от март до май; сезонът на дъждовете с много слънчеви дни – от юни до септември; прохладният сезон – от октомври до февруари; Така, че ако сте решили да посетите страната най-подходящото време е между ноември и февруари, най-вече защото през тези месеци не е твърде горещо, а валежите са най-малко. Този период също съвпада със сезона на националните и регионални фестивали, които ежегодно привличат туристи от различни кътчета на света.

Ако сте поканени в тайландски дом, задължително трябва да събуете обувките си преди да прекрачите прага. В тайландската култура главата се смята за най-чистата част от човешкото тяло и затова се смята за изключително невъзпитано да докосвате нечия глава, дори и като приятелски жест. Според будистките вярвания монасите не трябва да докосват жена, дори и през дрехата си. Жените могат леко да се усмихнат и да склонят глава в знак на поздрав.

Още новини