назад

Алита: Боен ангел - от днес в кината

Публикувано на в категория: Кино
 

„Алита: Боен ангел” вече е в киносалоните. 

Лентата е продуцирана от Джеймс Камерън и Джон Ландау (Аватар) и е режисиран от Робърт Родригес (Град на греха).  

Действието на „Алита: Боен ангел” се развива в бъдещето, нейде през XXVI-и век и се фокусира върху изоставения киборг Алита (Роза Салазар), която е намерена в безсъзнание на бунището на Железния град от състрадателния кибер-медик Идо (Кристоф Валц), който я отвежда в клиниката си.  

Когато Алита се събужда тя няма спомени за това коя е, нито може да разпознае света, в който се намира. Всичко е ново за Алита и всяко преживяване е за първи път.  

Докато Идо се опитва да я предпази от мистериозното ѝ минало, Алита се учи да се справя с новия си живот и да оцелява по опасните улици на Железния град, където се сприятелява с Хюго (Киън Джонсън), който провокира спомените ѝ. Зародилото се привличане между двамата се засилва, но смъртоносна сила, която е по петите на Алита, заплашва връзката им. В този момент Алита открива, че притежава невероятни бойни способности, които може да използва, за да спаси приятелите и семейството си, които е започнала да обича. Твърдо решена да открие истината за произхода си, Алита се отправя на пътешествие, което ще я изправи срещу несправедливостта в един мрачен и корумпиран свят, и тя ще открие, че една млада жена може да промени света, в които живее…