назад

Фатално затишие в кината от днес

Публикувано на в категория: Музика
 

bTV Studios представя драматичния трилър „Фатално затишие“ от 25 януари по кината.

От номинирания за "Оскар"® сценарист и режисьор Стивън Найт, отличения с "Оскар"® продуцент Грег Шапиро и с носителите на "Оскар"® Матю Маконъхи и Ан Хатауей – една загадъчна история за капитан на рибарско корабче, чието забулено в тайни минало ще го настигне на малък карибски остров и ще го сблъска с нова реалност, която може да се окаже не такава, каквато изглежда...

Историята 

Спокойните, небесносини води на тропически остров са известни като рай за почиващите. Но не и за Бейкър Дил, капитан на рибарска лодка в средата на трийсетте години, който изкарва прехраната си, като води неприятни туристи за риба на борда на неговата "Серенити". Единственият спътник на Дил е посивяващият му най-добър приятел Дюк, островитянин с вкоренено чувство за отговорност, култивирано с възрастта и трудолюбието. Двамата биха могли да печелят много пари, ако Дил не пренебрегваше клиентите си, заради манията да улови митичната риба тон със синя перка, която непрекъснато му се изплъзва. След като поредната екскурзия се проваля, Дюк напомня на младия капитан, че ако възнамерява да спаси бизнеса, трябва да се откаже от илюзията за несъществуващата риба и да даде на клиентите това, което искат - бягство от реалноста и стреса на живота. Разбира се, Дил отказва да чуе мъдрите съвети на приятеля си и вместо това дави скърбите си в алкохол в местния бар, където често намира утеха в ръцете на Констанс. 

Но облекчението е мимолетно. Никакво количество алкохол не може да помогне на Дил да избяга от тъмното си минало. Докато мислите му стават все по-обезпокояващи и виденията за неговия изгубен син започват да го преследват, той се отчуждава от всички, дори уволнява верния си спътник Дюк.

Неочаквано, бившата съпруга на Дил - Карен, която го е изоставила години по-рано заради богат бизнесмен, се появява на острова с предложение. Тя разкрива, че животът й не е идиличен и че синът им Патрик се е затворил в себе си, прекарвайки цялото си време във видео игри. Освен това нейният съпруг Франк я малтретира физически и тя се притеснява за безопасността на Патрик. Карен иска Дил да заведе Франк за риболов, да го напие и да го хвърли през борда, за да могат акулите да го изядат. В замяна ще му плати десет милиона долара. Дил се присмива на предложението й и й отказва. Но докато виденията на сина му продължават да го преследват, той започва да преосмисля предложението й, тъй като бавно осъзнава, че нещата не са такива, каквито изглеждат.

За филма:

Оригинално заглавие: Serenity

Българско заглавие: Фатално затишие

Година на създаване: 2018

Режисьор:  Стивън Найт

Сценарист:  Стивън Найт

Актьорив: Матю Макконъхи, Ан Хатауей, Даян Лейн, Джимон Унсу                

Жанр: драма, трилър

Продължителност (мин.): 106

Световен разпространител: Global Road Entertainment

Държава: САЩ

Разпространител: bTV Studios