назад

Инспектор N-JOY ще бъде водещ на спортен празник

Публикувано на в категория: N-JOY
 

На 21 декември (петък), ще се проведе спортният празник "Бургас играе баскетбол".

Водещ на събитието ще бъде популярният глас от радиоефира Генчо Генчев - Инспектор N-JOY.

Мястото е зала "Бойчо Брънзов" в комплекс "Зорница", а началото ще бъде дадено в 11.00 часа.

Организатор на събитието за малки и големи е Община Бургас, като координацията е на Гергана Брънзова, практикувала професионално този спорт в женската НБА. 

Целта на "Бургас играе баскетбол" е да се популяризира този прекрасен спорт сред подрастващите.

Всички, които желаят да споделят радостта и емоцията си към играта, са добре дошли. Всеки ще може да се включи в интерактивните игри. Подобни събития ще има и занапред, като по-далечната цел е повишаване на интереса към училищния спорт и приобщаване на всички клубове в обща платформа. 

Участници в спортния празник на 21 декември могат да бъдат всички на възраст над 6 години - деца, ученици, родители. За начало ще се проведат кратки занятия за запознаване с елементите на баскетболната игра (стрелба, борба, защита, подаване, дриблиране). Следва поредица от мачлета между сборни отбори с продължителност от по 10 минути. За финал - срещa от 20 минути на сборни средношколски отбори, тези на Английска, Немска, Руска, професионални и други гимназии. 

В организацията на събитието ще помагат много бургаски баскетболни треньори и деятели.

Приготвени са и награди. 100 топки ще открият новите си притежатели на спортния празник "Бургас играе баскетбол". Като поощрение, на най-активните ще бъдат подарени тениски и календари. 

Желаещите да се включат трябва да потвърдят участие до 20 декември, с което и запазват право да получат баскетболна топка. Това може да направите тук.

Има и формуляр за записване на доброволци, които да участват в организацията на това и на следващи събития, а него ще намерите тук.