назад

В София ще се проведе Rakia Fest

Публикувано на в категория: Фестивали
 

На 1 и 2 декември в София ще се проведе Balkan Rakia & Spirits Fest. 

На събитието ще бъдат представени над 300 марки ракии и високоалкохолни напитки от български производители, както и традиционни спиртни напитки от Турция, Гърция, Македония, Сърбия и Босна и Херцеговина.

За първи път в тазгодишното издание: 

Гост напитки: Водка и джин 

Музей на водката от гр. Каварна, разказващ за историята на водката. Ако се включите в играта на страницата на събитието, може да спечелите дегустация на 3 вида водка с черен хайвер. 

Анасонови напитки от съседна Турция 

Коктейли с ракия -

- Old Rakia Fashion със сироп от печени чушки

- Apricot Rakia Sour със сироп от чубрица

- Греяна ракия с мед

Коктейлите ще се предлагат в чаши Biopak, изцяло изработени от растения, без никаква пластмаса. 

- Master Class „Ракията – от стрейт до коктейл“ - на 01.12.18 от 16:00

Светлин от RakiaSHOP и Дарко от 5L Speakeasy Bar ще представят две по-редки и уникални ракии, после ще направят коктейл - малиново негрони, а другият ще бъде – изненада.  

На 01.12.2018 г. от 17:00 ще ни посвирят - Echoo Balkan Samba - може ли да има взаимодействие между балканския фолклор и самбата? Предстои да разберем. 

Хранителна зона с тематични балкански менюта, продукти с трюфели, натурални меса и продукти от истинската природа. Супер селски продукти за градски хора и различни вкусни и пикантни ястия, очакват гостите и посетителите на фестивала.

За улеснение на всички гости на Balkan Rakia & Spirits Fest през цялото време на Фестивала ще работи промоционален магазин, където продажбите на алкохолни продукти ще бъдат на цени на производител и ще може да зарадвате своите близки с коледни подаръци.

Входен билет - 15 лева, който осигурява посещение на щандовете и дегустации плюс подарък брандирана стъклена дегустационна чаша. 

Събитието ще се състои на 1 и 2 декември в Зала 8 на НДК, ет. 5. От 14 до 21 ч. 

Билети могат да бъдат закупени ТУК и на място на събититето.

Фейсбук фен страница ТУК.

Фейсбук събитие ТУК.

Уеб сайт: ТУК

Instagram: ТУК