назад

KAZKA превзе българския радиоефир

Публикувано на в категория: Музика
 

Украинската група KAZKA превзе българския радиоефир. 

Бандата, която е част от Mamamusic, спечели родните меломани с парчето "Плакала". 

Саша, Дима и Никита са музикантите, които стоят зад артистичния псевдоним KAZKA. Музиката им е с поп звучене и електро-фолк елементи, а текстовете на песните им са на украински език. 

Те не се страхуват да бъдат различни, защото вярват, че всеки е красив с уникалността си. За тях смисълът е да си уверен във възможностите си и със страст да следваш целите си. Те вярват, че мечтите се сбъдват, защото KAZKA е сбъдната мечта. 

Успехите

* “Плакала” е песента, с която музикалното трио от Киев буквално превзе БГ ефира през последните няколко месеца.

* “Плакала” прекара 9 последователни седмици в ТОП 10 на националната класация за най-излъчвани песни като през последните 6 седмици се задържа под #1.

* “Плакала” е първата украинска песен, която влезе в ТОП 10 на световната класация на Shazam.

* “Плакала” оглави класацията Shazam TOP 100 в България.

* “Плакала” стана #1 в класациите на iTunes и Shazam в Украйна.  

За първи път в историята на YouTube  

* “Плакала” остава в историята на YouTube като първата украинска песен под #1 в Украинската класация за видеоклипове в платформата.

* KAZKA оглавява всички YouTube класации в Украйна – “Най-добра музика” (“Плакала”); “Най-добра песен” (“Плакала”); “Най-добър артист” (KAZKA).

* Песента “Плакала” е стриймвана близо 70 млн. пъти в YouTube.

* Месец след премиерата си официалното видео към “Плакала” е гледано близо 33 млн. пъти в YouTube. 

Дебютният албум Karma 

Karma е като билет за прожекция на вълнуващ филм за любовта. Усещането да слушаш албума е сравнимо с гмуркане в истинска романтична драма, виждайки себе си в главната роля. Всяка песен е истинска история, чиста, открита и очарователна. Всяка история е истина, мултиплицирана от чувства. Всеки път мамираш нещо за себе си, защото KAZKA не се страхува да говори за истинските, болезнени и скрити неща.  

KAZKA са част от репертоара на Mamamusic – най-успешната украинска звукозаписна компания, с която Вирджиния Рекърдс подписа ексклузивен договор за България.