назад

Новият албум на Барбара Стрейзанд излезе

Публикувано на в категория: Албуми
 

Днес (02.11) излиза новият албум на музикалната легенда Барбара Стрейзанд.

Колекцията е озаглавена Walls и е първият албум на певицата, който излиза от 2005 г. насам, с предимно нови авторски песни.

Сингълът “Don’t Lie To Me” е емоционално-социален химн в подкрепа на каузите, които певицата активно отстоява от десетилетия.

“Don’t Lie To Me”, пилотният сингъл от албума, е песента, с която Барбара Стрейзанд дава посоката за целия проект.

Walls е първият социален албум, в който тя прокламира принципите и ценностите, в които вярва, говори за тях и се бори през целия си живот.

Чрез красивите мелодии и подтикващи към размисъл текстове, Walls синтезира притесненията, стремежите и надеждите на Барбара Стрейзънд за обществото, в което живеем, за човешките взаимотношения и общото ни бъдеще.

В допълнение към трите нови авторски песни, отличената певица и композитор с награда Оскар, записва песни, които са особено близки до сърцето й. Барбара Стрейзънд дава нова, свежа перспектива на класики като “Imagine” и “What A Wonderful World”, стандартът от легендарното творческо дуото Бърт Бакарак и Хал Дейвид - “What The World Needs Now”. Предпоследната песен, която Барбара записва за албума, е неостаряващата “Take Care Of This House”, създадена от американския пианист, диригент и композитор - Ленард Бърнстейн и поета Алан Джей Лернер.

„What’s On My Mind” е първата песен, която Барбара написва за албума Walls. Следват “Don’t Lie To Me” и “The Rain Will Fall”. Наред с всички рекорди, изумителни творчески постижения и множество награди, певицата, актриса, филмов режисьор, продуцент, сценарист, автор на песни, книги и стихове – Барбара Стрейзънд - е не по-малко активна със социалната си дейност и благотворителни кампании.

За създаването на концепцията, философията и музикалния облик на албума, Барбара Стрейзънд кани изключителен екип от автори и продуценти: Уолтър Афанасиев, Джон Шанкс и Дейвид Фостър – и тримата, носители на наградата Грами за „Продуцент на годината“; почетният член на „Залата на славата за композитори“ - Дезмънд Чайлд. Обобщената визия на Стрейзънд за проекта идва с написването на текста към едноименната песен “Walls”, създаден от творческото дуо Алан и Мерилин Бергман.

По време на цялата си изключителна кариера, Барбара Стрейзънд изпява и записва редица песни, посветени на човешката душа, чувства и стремежи. Призната за една от най-великолепните изпълнителки в съвременната популярна музика, сингълът “Don’t Lie To Me” заедно с другите нови песни в албума Walls, ще заемат достойно място в артистичното наследство на многократно награждаваната певица и композитор. През 1977 година, тя става първата жена в света, отличена с наградата Оскар за композиция за превърналия се в класика стандарт “Evergreen” (любовната тема от „A Star Is Born“), който печели още Грами за „Най-добра оригинална песен“ и Златен глобус. Стрейзънд е всепризнат майстор в създаването на значителен брой филмова и театрална музика, както и на знаменити поп песни.

Албумът Walls (Columbia Records) у нас се издава в деня на световната премиера от Вирджиния Рекърдс/Sony Music и e наличен на физически носител (CD & 1-LP, 150гр.) в обновения онлайн магазин www.musicmall.bg