назад

Осиновявай, не купувай!

Публикувано на в категория: Общество
 

Екипът нa „Екоравновесие“ гостува в следобедното шоу на радио N-JOY, за да разкаже за кампанията „Осиновявай, не купувай“, която общинското предприятие организира за втора година.

Веселин Асенов - директор на „Екоравновесие“ сподели, че събитията, реализирани в рамките на кампанията, дават възможност на желаещи да осиновят куче, да получат подробна информация за всичко, свързано с отглеждането на бъдещия домашен любимец, както и да се запознаят на място с част от обитателите на двата общински приюта.

С помощта на инициативата „Осиновявай, не купувай“, за период от две години, над 800 кучета са намерили нов дом и стопани.

Д-р Гергана Панкова, зам.-директор на „Екоравновесие“ даде повече подробности за процедурата по осиновяване на куче, която е изключително лесна – достатъчно е бъдещият стопанин да носи в себе си лична карта и да попълни необходимите документи. На свой ред кучето ще пристигне в новия си дом с вграден микрочип и паспорт, удостоверяващ, че животинчето е преминало през всички необходими ваксини.

Ива, която пък е доброволец в „Екоравновесие“, разказа за традиционните неделни разходки на кучетата, в които може да се включи всеки, който обича животните и иска да помогне те да се чувстват по-щастливи и обичани.

На финала на разговора Веселин Асенов напомни, че причината все още да има бездомни кучета по софийските улици се дължи на факта, че след приключване на летния сезон, много хора изоставят домашните си любимци, отглеждани във вилните зони. Той призова стопаните да бъдат по-отговорни към отглеждането на домашните си любимци и допълни, че дворните кучета могат да бъдат кастрирани напълно безплатно от ветеринарния екип на „Екоравновесие“.

Следващото събитие, на което ще можете да поговорите с екипа на „Екоравновесие“ и дори на място да осиновите домашен любимец, ще бъде на 6-ти октомври от 17 часа в Южния парк.