назад

SofiaMezi ще се проведе от 20-ти до 24-ти септември

Публикувано на в категория: Фестивали
 

Традиционният фестивал SofiaMezi тази година ще се проведе от 20-ти до 24-ти септември в София.

За първи път на мащабното събитие ще има и огромен лунапарк, какъвто досега не е правен в столицата – с огромни екстремни атракциони.

Специално за фестивала в Студентски парк пред УНСС големи концерти ще изнесат роклегендите Кирил Маричков и Валди Тотев от „Щурците“, както и Криско, Борис Солтарийски, Амар Гиле и Весна Змиянац.

През петте дни всички събития са с вход свободен, като още в 10 часа сутринта на 20-ти септември ще бъде отворено за всички гости, за които своите умения ще демонстрират най-добрите балкански грил майстори от Балканите!

Всички барбекюта и специалитети, ще бъдат в комбинация с много богата програма. Ще има и ефектна DJ сцена в модерен ърбан стил, от която ще звучи комерсиална, рап и ар енд би музика и специална сцена за балканските концерти и фолклор.

От известна родна марка бира ще инсталират специален бар във формата на кенче. За всички гости на фестивала в Студентски парк ще има обособена зона с  приятна музика и пикник атмосфера, където ще могат да станат част от дневните партита в парка или да се отдадат на релакс и почивка.

За посетителите са предвидени и много награди, спортни демонстрации на бойни изкуства, както и уроци по народни танци и традиционни български занаяти. На основната сцена пътуващо читалище „Бащино огнище“ и неговия създател – Ивайло Шопски ще предложат и много патриотични игри със сцени от родната история. Фестивалът ще съчетае традициите и битовото, с модерното и най-актуалното в момента. Във вечерните концерти ще се включат също така и Монти от „Айс Крийм“, „Виво Монтана“, Андреас и Люси.