назад

Fabrizio Parisi и WahTony с нов проект

Публикувано на в категория: Музика
 

Fabrizio Parisi и Антони Рикев (WahTony) представиха "Aurora".

Двама от най-актуалните DJ и продуценти се събират не само за общ музикален проект, но и за да дадат начало на съвместния си лейбъл Hybrid Sound Records.

„Идеята е да правим авторска, качествена музика и AURORA е първата стъпка към осъществяването й“, споделя WahTony.

Както в "Sunbeams", така и в "Aurora"  въздействащите етно вокали са на Гергана Димитрова- Белонога.

Космическото усещане е допълнено от майсторството на Костадин Генчев (кавал), под аранжимента на WahTony и Fabrizio Parisi. Музиката е дело на, Алекс Нушев, Гергана Димитрова, WahTony, Fabrizio Parisi а качествения саунд е изкован в студиото на Music Clinic Records.

За видеото двамата продуценти се доверяват на режисьора Мартин Петров ( One More Frame), който отвежда камерата към фантастични природна гледка, в зората на новия ден.

Създателите:

Антони Рикев (WahTony), започва да свири на пиано от четиригодишен. Дипломира се като магистър със специалност поп и джаз китара в Музикалната академия „Проф. Панчо Владигеров“ в София. Наред с дейността си в различни музикални проекти се проявява като солов изпълнител. Остава активен на клубната джаз и соло сцена. Започва редовно да се проявява и като диджей, откъдето се раждат идеите за ремикси за западни изпълнители и лейбъли. През 2012 г. основава музикалния лейбъл Music Clinic Records. Издава и продуцира десетки албуми, както и множество сингли.

Fabrizio Parisi е роден в Базел (Швейцария) в семейството на италиански баща - музикален мениджър и българска майка - дипломат в Рим. Детството му преминава в Италия, когато още на петгодишна възраст, получава покана от авторитетния детски хор "Antoniano" ("Златната монета"). Година по-късно започва да свири на пиано, а след това по съвет на диригента Фаусто ди Чезаре и призован от българските си корени, влиза в Музикално училище "Проф. В. Стоянов", град Русе. Започва да свири на барабани, които стават основния му инструмент. Музикалната му кариера продължава като DJ и продуцент, а най-големите му успехи в последната година са свързани с проекта "Sunbeams" и "Shaking It Up".