назад

Нормани Кордей подписа соло договор

Публикувано на в категория: Музика
 

Нормани Кордей подписа договор за солова кариера.

Това се случва след официалното разпадане на една от най-успешните дамски поп формации в света - Fifth Harmony.

Певицата и композитор Нормани ще си сътрудничи с лейбъла Кeep Cool под шапката на RCA Records/Sony Music.

Кордей e първият артист на новия лейбъл на Sony, озаглавен "Keep Cool", който се ръководи от вицепрезидента на RCA Records и музикален визионер - Тунджи Балогън.

Той ще бъде музикален продуцент на предстоящия дебютен албум на Нормани, която съвсем скоро започва записи в студио.

Мултиплатинената носителка на наградата Грами като част от световноизвестната група Fifth Harmony, издаде първия си самостоятелен проект през март месец т.г. Това е дуетното парче “Love Lies” с номинирания за Грами - ар енд би изпълнител Калид. Звученето и стилистиката на сингъла “Love Lies” до голяма степен дават представа за насоката, към която Нормани планира да развива соловата си музикална кариера.

Дебютът на “Love Lies” е повече от успешен - сингълът деютира на #43 място в чарта на Billboard - Hot 100 и до момента има над 150 милиона стрийминга в платформите. Премиерата на сингъла се състоя на 14.02, достигна златен статус на продажби от RIAA и получи страхотни оценки от музикалната критика в САЩ.

Родена в Атланта, Нормани израства в Ню Орлеанс, но се премества със семейството си в Хюстън, когато е на 9 години след опустошителния ураган Катрина. Певицата от дете проявява любовта си към музиката, започва с танци още на 3-годишна възраст, а идоли са й Джанет Джаксън, Майкъл Джаксън и Бионсе. Извън музиката, Нормани се занимава с активна благотворителна дейност - тя е посланик на организацията за борба с рака American Cancer Society и е лице на редица кампании и събития за превенция. 

Photo: Facebook


Още новини