назад

Елиас пусна нов сингъл

Публикувано на в категория: Музика
 

Елиас представи новия си сингъл.

Следвайки успешните издания от 2017 г. “Thinking Of You” и “Hope”, младият шведски талант продължава поредицата с “Focus”.

Парче, което представя искрените и емоционални вокали на изпълнителя, откровени текстове и вкус за перфектни мелодии, чути през призмата на модерната поп продукция.

Сингълът отново показва завръщане към повтаряща се дисхармония, как въпреки конфликтните избори в живота човек може да продължи напред. Както Елиас обяснява със свои думи:

„Става въпрос за това, как напускам една връзка и продължавам с живота си. Не съм съгласен, но знам, че това е нещо, което трябва да направя и мисля, че хората ще видят себе си в този образ. Понякога трябва да избереш да си тръгнеш, когато нещата не се получават”.

“Focus”, заедно с предишните сингли, включващи пробиващото “Down N Out”, както и дебютното EP от 2015 г. Warcry, доказва рядко срещания талант, който 20-годишния музикант притежава. Неговите способности не остават незабелязани. С първото си участие през 2015 г. като неизвестен тийнейджър, Елиас се изстрелва с “Revolution”. Нойзи го описва като „смесица между прекалената емоционалност на Джеймс Блейк и потенциала на Бон Айвър”, докато i-D го сравнява с FKA twigs, Spooky Black, Антъни Хамилтън и Сам Кук, които хвалят неговия „великолепно дълбок глас”. Освен всичко това, наградите Grammy на Швеция поканиха младия талант за невероятно изпълнение през 2016 г.

Две години по-късно вече изглежда, че пътят на Елиас е предопределен: „Дали имам резервен план? Не, нямам. Ако не правя музика, може би бих чистил апартаменти. Нямам избор. Трябва да правя това”, разсъждава той.

Сега, младият музикант се фокусира върху завършването на първия си албум, който започва с пътуването на Елиас от Стокхолм до Лондон, за да работи с Пол Епуърт (продуцент на Адел, Coldplay и Флорънс Уелч) и дългогодишния си сътрудник HYENA (който продуцира и “Revolution”). Завладян от истинския интерес на Епуърт, който води до дискусии между него и Елиас, които в голяма степен оформят тематиката и звученето на албума. Това е запис, който носи влиянието на средата, в която той расте на фона на бунтарски песни, а майка му е тази, която първа забелязва отличителния му глас. По-късно записът е усъвършенстван благодарение на Tensta Gospel Choir (които може да чуете в “Thinking Of You”), текстописеца King Krule и продуцента Джеймс Блейк.

Относно албума Елиас споделя: „Много исках албумът да бъде истински, доколкото е възможно, а това е много трудно. Може да има прости мелодии, но за да достигнеш до тях, трябва да се постараеш: да откриеш първо атмосферата, а след това и същността на песента. Също така исках да напусна родния си дом и да се опитам да намеря своето място в света”.

Едно от силните качества на Елиас е постоянството. От дебюта си с “Revolution”, до последния си сингъл “Focus”, това е артист, чийто глас се различава от останалите. Той само поразява с нюанса и силата си, но също така, това е и глас на човек, който очевидно оцелява след емоционалните промени в живота си и се е научил да изразява любовта, загубата и разрухата, чрез абсолютна искреност.

„Главното тук е вярата, която имам в себе си и в това, което искам да кажа, както и възможността да разчитам на това и да не се крия. Колкото до албума, просто се надявам, че хората ще бъдат търпеливи и ще му дадат шанс”, споделя той.