назад

Филмът 12 силни идва в кината в края на януари

Публикувано на в категория: Кино
 

Крис Хемсуърт ("Тор", "Отмъстителите"), Майкъл Пеня ("Марсианецът") и номинираният за "Оскар" Майкъл Шанън ("Пърл Харбър", "Ванила Скай") са сред звездите в “12 СИЛНИ” - въздействаща военна драма по действителни събития след злощастния 11 септември 2001 г.

Продуцираната от легендата в киното Джери Брукхаймър ("Блек Хоук", поредицата "Карибски пирати") и режисирана от датчанина Николай Фулси история проследява съдбата на първите бойци от американските Специални части, изпратени в Афганистан непосредствено след атентатите срещу Световния търговски център.

Предвожданият от кап. Мич Нелсън (Хемсуърт) екип изпълнява изключително опасна мисия, чиято крайна цел е убеждаването на генерал от Ислямския фронт за спасение да обедини силите си с тези на американците в борбата с общия враг - талибаните и Ал-Кайда.

Освен че трябва да преодолеят взаимното си недоверие и огромните си културни различия, свикналите да водят война с най-модерни оръжия янки са принудени да усвоят и основни бойни тактики от местните конни воини, за да се справят с многократно превъзхождащия ги безмилостен враг.

 

Оригинално заглавие: 12 STRONG

Българско заглавие: 12 СИЛНИ

Година на производство: 2017

Премиерна дата: 26.01.2018

Продължителност: 126 мин.

Жанр: Екшън, драма, исторически, военен

Сценарист: Тед Тали, Питър Крейг, по романа на Дъг Стантън “Horse Soldiers”

Продуцент: Джери Брукхаймър, Тад Лъкинбил, Моли Смит

Режисьор: Николай Фулси

В ролите: Крис Хемсуърт, Майкъл Шанън, Майкъл Пеня, Треванте Роудс и др.

Държава: САЩ

Световен разпространител: Lionsgate

Разпространител за България: bTV Studios