назад

Lorde стана хърватка

Публикувано на в категория: Музика
 

Lorde официално може да се гордее, че е хърватка.

Новозеландката получи гражданство и Хърватия става третата държава, с която тя има допирни точки. Другите две са родната ѝ Нова Зеландия и САЩ, заради преместването ѝ там в цъфтежа на световната ѝ кариера.

Соня – майката на младата поп звезда е родом от хърватско семейство, което емигрира чак в Нова Зеландия, но използването на роднинските връзки е позволило извоюването на двойно гражданство.

Миналият месец 20-годишната изпълнителка се срещна с хърватския президент Колинда Грабар-Китарович по време на визитата си в Нова Зеландия и двете си направиха обща снимка, която след това се озова в президентската фейсбук страница.

Други звезди с хърватско гражданство са Джон Малкович, Ерик Бана, както и съоснователят на Nirvana – Крист Новоселич.

Истинското име на Lorde е Ела Мария Лани Йелич-O'Конър, но разбираемо тя решава да го съкрати и то драстично, а псевдонимът избира, защото ѝ звучи по-мъжки и винаги си е падала по биографиите на кралски особи като кралица Елизабет, Мария Антоанета и последния цар на Русия - Николай II.

По-късно този месец Lorde стартира световно турне в подкрепа на албума си „Melodrama“ от 2017-та. Въпреки решението ѝ да приеме новото гражданство, няма планирани дати за Хърватия. Певицата ще се завърне в родината си (Нова Зеландия) през ноември за поредица от седем грандиозни концерта.

Борислав Вълов