назад

Издадоха нов сингъл на Джордж Майкъл

Публикувано на в категория: Музика
 

Излезе нов сингъл на Джордж Майкъл.

Песента е озаглавена „Fantasy“ и първоначално е записана в края на 80-те години.

Планирана е да влезе във втория солов албум на Джордж Майкъл, мултиплатинения Listen Without Prejudice Vol.1.

Звездата дори обмисля „Fantasy“ да бъде сред официалните сингли на албума, но по една или друга причина – песента отпада от финалната селекция.

Накрая „Fantasy“ е включена в B-страна на американското сингъл издание на Freedom! ’90 и в британската CD версия на сингъла “Waiting For That Day“ през 1990 година. 

Независимо от това, „Fantasy“ си остава една от любимите песни на Джордж Майкъл през цялата му кариера. Тя е част от програмата на супер успешното турне Cover To Cover и е записана на аудиокасета като подарък от артиста към лоялните му фенове. На всяка една седалка, във всяка една зала от турнето има по една безплатна касета със сингъла. Десет години по-късно, Джордж Майкъл отново включва „Fantasy“ в концертната програма на турнето 25 Live Tour. 

В началото на 2016-та година Джордж Майкъл търси най-подходящия сингъл, с който да промотира дългоочакваното от публиката юбилейно издание на албума Listen Without Prejudice Vol.1/MTV Unplugged. Изборът пада категорично на сингъла „Fantasy“. Джордж Майкъл се обажда на Найл Роджърс, единственият човек на тази планета, който може да даде на „Fantasy“ повече фънк, отколкото самата песен носи. Джордж и Найл бързо разбират, че са на една и съща музикална вълна и, както се казва, останалото е история.   

Глобалната премиера на новата версия на „Fantasy“ в изпълнение на Джордж Майкъл с участието на Найл Роджърс е днес, 7-ми септември. Версията звучи страхотно и неслучайно тази песен винаги е била сред любимите на Джордж Майкъл. 

На 20.10 ще излезе албумът Listen Without Prejudice Vol.1 / MTV Unplugged. За първи път, като част от Deluxe версията и двойното CD издание на юбилейния албум, ще бъде включена и ремастерирана версия на незабравимия акустичен концерт на Джордж Майкъл за сериите MTV Unplugged от 1996 година. Концертът, състоял се на 11-ти октомври 1996 г., в Три Майлс Айлънд Студиос в Източен Лондон, включва 10 от най-големите хитове на Джордж Майкъл от периодите на Wham!, Faith, Listen Without Prejudice Vol.1 (Freedom ’90), представени по един изключително интимен и емоционален начин. Оригиналният албум Listen Without Prejudice Vol 1 ще бъде преиздаден на винилова плоча и в дигитален формат. 

В подкрепа на предстоящото юбилейно издание Listen Without Prejudice Vol.1 / MTV Unplugged, Channel 4, BBC Worldwide и Sony Music представят „Freedom: George Michael (w/t)“, един неочакван и вълнуващ нов филм с гласа на самия Джордж Майкъл. Във филма участват още Стиви Уондър, Елтън Джон, Марк Ронсън, Мери Джей Блайдж, Тони Бенет, Лиъм Галахър, Джеймс Кордън, Рики Жерве, супермоделите на 90-те от видеото на Freedom! ’90 (Наоми Кемпбъл, Кристи Търлингтън, Синди Крауфорд, Татяна Патиц и Линда Еванджелиста) и други.  BBC Worldwide е международен дистрибутор на филма с права за целия свят.  

Sony Music с гордост представя песента „Fantasy“, сингъл от покойния Джордж Майкъл с участието на Найл Роджърс. Чуйте го по-долу.  

Сингълът на Джордж Майкъл „Fantasy“ е наличен във всички дигитални платформи за легален даунлоуд и стрийминг.

Джордж Майкъл почина на 53-годишна възраст на 25 декември 2016 г. Резултатите от разследването на внезапната му смърт излязоха през март 2017 г. Според тях изпълнителят на „Careless Whisper“  е починал от естествена смърт - заболяване на сърцето.

Още новини