назад

Датски университет пуска курс за Бионсе

Публикувано на в категория: Музика
 

Университет в Копенхаген организира курс за живота на Бионсе.

Наименованието на нестандартния клас е „Бионсе, пол и раса“.

Фокусът ще пада върху творчеството на изпълнителката и темите за пола, сексуалността и различните раси.

Според телевизионната станция TV2, интересът към университетското начинание е голям и в списъка с желаещи да се включат в програмата вече има записани около 75 студенти.

Същевременно от официалното списание на датския университет се разбира, че бройките вече са запълнени и свободни места няма.

Снимки: Instagram

Професор Ерик Стайнског споделя пред датски говорител, че ще презентира песни и текстовете им, видеа и живи изпълнения, а също и разнообразни сценични изяви пред студентите си. Той допълва, че лекциите са под формата на академичен курс, където всички, които учат изкуство или културни науки ще могат да получат кредити в периода на обучението си. По време на заниманията ще бъдат анализирани песни и музикални видеа и ще се говори за пол, сексуалност и раса.

„Бионсе е важна за осъзнаването на света, в който живеем. Тя е една от най-великите поп звезди в днешно време, което я прави подходяща за анализи на съвременния живот“ – смята още професорът.

Той също така признава, че е голям фен на певицата и се възхищава на музиката и възгледите й.

В интерес на истината, това не е първият курс, правен с името на поп дивата. В американския университет Ръджърс през 2014-та е организиран клас за Бионсе, но с политически характер. 

Редактор: Борислав Вълов

Бионсе вече е на 36 години. На 4 септември поп звездата посрещна рождения си ден с милиони пожелания от страна на фенове, колеги, приятели и роднини.

Рапърът Джей Зи подготви грандиозна изненада за любимата си и успя да я развълнува за секунди. По време на Made in America Festival във Филаделфия, Пенсилвания, който се проведе през изминалия уикенд, той накара цялата публиката да изпее „Happy Birthday” на Бионсе. На събитието присъстваше почти цялото семейство на звездата като Джей Зи представи новите си парчета от албума 4:44, а сестра й изпълни няколко песни на гостите.

Редица известни личности я поздравиха в социалните мрежи. Част от тях бяха Лейди Гага, Зендая и Адел. По повод празника, през целия ден фенове на певицата публикуваха пожелания, колажи и постове в различните социални мрежи.

Интересна идея се зароди в чест на поп дивата. Част от известните й приятели и членове на семейството се облякоха в една от визиите, с които тя се появява в клипа на “Formation”. Облеклото се състои от голямо черно бомбе, черни дрехи, пищно бляскаво колие, а също и плитки в косата. В инициативата се включиха Мишел Обама, бившите й колежки от Destiny`s Child – Кели Роланд и Мишел Уилямс, 5-годишната й дъщеря Блу Айви, както и майка й Тина Ноулс.

A post shared by Tina Knowles (@mstinalawson) on Sep 4, 2017 at 5:45pm PDT

Още новини