назад

Колите 3 връхлитат в кината с мръсна газ

Публикувано на в категория: Кино
 

"Колите 3" идва в кината на 16 юни.

На български филмът идва с гласовете на Ивайло Велчев, Дария Симеонова, Веселин Калановски, Стефан Пищалов, Вълчо Камарашев, Александър Хаджиангелов, Стела Ганчева, Христо Узунов, Витомир Саръиванов, Василка Сугарева-Димитрова, Георги Стоянов, Стоян Алексиев, Красимир Митев, Симеон Николов. 

Засенчен от ново поколение рекордно бързи състезатели, легендарният Маккуин Светкавицата внезапно е изтласкан от спорта, който обожава.

За да се върне в играта му е нужна помощта на млада и ентусиазирана монтьорка на състезателни коли – Крус Рамирес, която има свой собствен план за победа, плюс вдъхновение от покойния Хъдсън Хорнет, а налице са и неочаквани обрати.

За да докаже, че с №95 още не е свършено, сърцето на шампиона ще бъде подложено на изпитание на най-голямата състезателна писта в света.

Режисьор е Брайън Фии (художник в „Колите“ и „Колите 2“), продуцент е Кевин Реър („Животът на буболечките“, „Ла Луна“). Премиерата на „Коли 3“ е на 16 юни 2017 г.

• „Колите“ (2006 г.) и „Колите 2“ (2011 г.) са направили повече от 1 милиард долара печалба в комбиниран бокс офис по света.

• „Колите“ спечели „Златен глобус“ за най-добър анимационен филм и две награди „Ани“ за най-добър анимационен филм и най-добра музика в анимационна продукция. Композиторът Ранди Нюман спечели „Грами“ за най-добра песен, написана за филм, телевизия или други визуални медии („Нашият град“). Филмът беше номиниран за „Оскар“ в категория най-добър анимационен филм и най-добро постижение музика, писана за филм, оригинална песен („Нашият град“).

• „Колите 2“ беше номиниран за „Златен глобус“ в категория най-добър анимационен филм и спечели още много номинации от филмовата индустрия.