назад

Plan B обяви издаването на новото си парче

Публикувано на в категория: Музика
 

Английският музикален бунтар Ben Drew, по-известен като Plan B, представи страхотния си нов сингъл “In The Name Of Man”, част от предстоящия му четвърти студиен албум.

Песента направи своята премиера в шоуто на Mistajam като Hottest Record и е първият проект на носителя на много награди музикант, актьор и режисьор за повече от пет години.

Следващата седмица очакваме официалния видеоклип към сингъла, а днес Plan B представи Making Of - придружаващ видеото коментар, в който говори за вдъхновенията си и мотивацията да създаде толкова социално насочен клип. Фокусирано върху огромните промени, с използвани кукли вместо хора, видеото шокира с покоряваща история, представя изгонени от домовете си хора, съпоставени с пленителни исторически кадри от миналото.

Видеото е дело на Plan B и Flabbergast Theatre – малка компания, която музикантът открива на шоу в Angel, Лондон. Вдъхновен от иноваторството им и начина, по който използват кукли, често придружени леки движения, за да изразят ярки емоции – създавайки динамичен разказ, Plan B решава, че пасват перфектно на сърцераздирателния текст на песента.

За видеото Ben Drew каза: „Единствената сила, която имаме като творци, е да създадем катализатор, който да предизвика по-широка дискусия, и знам, че медиите вече го правят, но те често го правят по начин, който отговаря на политическите възгледи на определена аудитория. Докато изкуството коментира тези въпроси от по-искрена гледна точка, като единствената му цел е да ви накара да почувствате някаква емоция от информацията, която ви предава. Свържете се със сърцето си, не само с главата си. Колкото повече музика, филми и литература има, които събуждат у нас по-добрата природа на човечеството и ни карат да мислим за действията си, толкова по-информирани ще бъдем в ситуации, в които имаме да правим морален избор, и да се надяваме, да ни помогне да вземем правилното решение.”

Plan B ще вземе участие в Big Weekend in Hull – събитие на Radio 1, и ще оглави сцената Where It Begins на 27 май. Това ще е първото му изпълнение на живо от четири години, а за лятото е подготвил още вълнуващи участия.

Разнообразното творчество на Ben Drew е неизчерпаемо, което го прави истински важна фигура в света на музиката,. Неговият суров дебютен албум "Who Needs Actions When You Got Words” освобождава нови места за хип-хопа в Обединеното кралство през 2006 г. - силен, горд, изпълнен със загадки писък от гняв и гордост от улиците на Източен Лондон. Част от Ben винаги остава вярна на соул музиката, която за пръв път чува като дете, и в албума “The Defamation Of Strickland Banks” той преплита хип-хоп и соул елементи с удивителен успех – записът е четворно платинен, продава над 1,4 милиона копия само в Обединеното кралство, албумът му носи награда BRIT и три Ivor Novello. Режисьорският му дебют през 2012 г. (и съпътстващият го албум) “iLLManors” пречупва границите на творчеството му с припокриващите се истории и рап-разказ, и в него музикантът смело адресира социално-политически въпроси с често бруталния си коментар, което му носи пета номинация за BRIT, и отново първо място в класацията за албуми в Обединеното кралство.


Още новини