назад

BILLA България с благотворителен концерт за подпомагане на Мадарския конник

Публикувано на в категория: Концерти
 

Търговската верига BILLA България организира благотворителен концерт за подпомагане на Мадарския конник.

Спектакълът ще се състои на 31 май от 20.00 ч. в зала „Арена Армеец“ и в него ще вземат участие Силвия Кацарова, Теди Кацарова, D2, 100 кила, Орлин Павлов, Панайот Панайотов, 100 каба гайди, ансамбъл „Българе“, Преслава, Десислава, Славка Калчева и Ивелина Колева, Валя Балканска и Петър Янев и др.

Изпълнителите в благотворителния концерт Ние обичаме България 2017 ще излязат на сцената, обединени от любовта си към България и от мисията за опазване на културно-историческото ни наследство.

Билетите са на символичната цена от 10 лв. и могат да бъдат открити в магазини BILLA в София, както и в мрежата на Тикетпро. Всички средства, събрани от продадени билети, ще бъдат дарени за облагородяването на Националния историко-археологически резерват „Мадара“, където се намира релефът, и за превръщането на района в атрактивна туристическа дестинация.

Концертът е кулминацията за 2017 г. на дългосрочната национална кампания „Ние обичаме България“, организирана от BILLA България. Проектът цели подсигуряването на финансова помощ за реставрацията и поддръжката на едни от най-значимите природни забележителности и паметници на културата, част от Стоте национални туристически обекта. Инициативата се провежда за втора поредна година, като в рамките на първото й издание хиляди българи се обединиха около каузата за реставрацията на Паметника на свободата на връх Шипка. В резултат на цялата инициатива за Паметника бяха дарени близо 75 000 лв.

И тази година проектът „Ние обичаме България“ се осъществява в партньорство с Министерството на културата, Министерството на туризма, Министерството на младежта и спорта и Столична община. Основен медиен партньор е bTV Media Group.