назад

Ødyssey представиха нов сингъл

Публикувано на в категория: Музика
 

Ще трябва да ви предупредим: няма да узнаете истинската идентичност на двамата млади мъже, стоящи зад Ødyssey.

Единият е познат като "Le Jour" (ден), а другият като "La Nuit" (нощ). И двамата са на около 20 и имат различни, но пасващи си характери и усещането за това как две контрастиращи същности могат да се обединят, за да се балансират.

Целта им е да открият пътя между мейнстрийм и инди стиловете в свят, който е толкова звучен, колкото и визуален.

Преди да започне да се занимава с музика, Le Jour учи кинематография и работи като звуков инженер в света на хип-хопа – света на La Nuit в продължение на няколко години. След като се срещат през февруари 2016, те бързо решават да разменят инструментали – работили винаги за други хора, решават че искат да се отдадат на личен проект. Този проект се превръща в Ødyssey, име, чието алтернативно изписване им помага да избегнат объркване и отстоява привързаността им към скандинавската култура. Музикалните им вдъхновения ги разграничават. Въпреки че La Nuit се стреми към създаването на хитови песни, Le Jour черпи идеи от ъндърграунд сцената, концерти и клипове в YouTube. Влиянията им варират от Flume, The Chainsmokers, Justin Caruso, Petit Biscuit, Møme и DJ Snake до Selena Gomez, Justin Bieber, MØ и Charlie Puth. Макар че Le Jour се дистанцира от градската сцена и клони към по-спокойното поп звучене, La Nuit развива хип-хоп корените си.

Но, в крайна сметка, единственото нещо, което има значение, е "музиката, която те транспортира", коментира La Nuit. Човек не може да не се съгласи, когато слуша музиката им, в която липсват всякакви географски или музикални граници: "Контрастни различни елементи и поемане на рискове". Като доказателство на това изказване е електронното парче "Fly" с участието на южноафриканската джаз певица Amara Abonta. Момчетата използват компютрите като инструмент, който считат за разширяване на своите личности, Le Jour и La Nuit винаги са обвързани с тях. Следователно, те не спират да правят музика и са известни с това, че могат да спрат по средата на пътуване, дори ако това означава да паркират на първото възможно уширение, за да развият някоя музикална идея. Това представлява начина, по който те правят нещата. И ако трябва да опишем стила на Ødyssey в две думи, те ще са "футуристичен поп".

Правенето на музика по различен начин ще бъде водещият принцип за групата. Двамата съучастници са в крак с променящия се музикален свят, и решават че Ødyssey трябва да бъде не само име на група, но също и понятие. Яростно защитаващ творческата си свобода, La Nuit предпочита да стои в сенките. Само Le Jour ще се появява, без прекалено много шоу, ще си играе със светлината, просто за да разкрие пристрастността на двамата към стрийт модата. За тях музиката трябва да е на първо място и идеята за слава не е нещо, което ги привлича: "Отделните личности трябва да се оттеглят, за да се даде свобода на въображението на публиката", обяснява дуото в един глас. Въображението им е стимулирано от страстта към изображения. Привлечени от филмите и "висококачествени блокбъстъри", от Steven Spielberg до Xavier Dolan и David Fincher, двамата млади мъже от Ødyssey се обръщат към младия графичен дизайнер Rindra Andria да им помогне да създадат минималистична картина. Пастелни цветове, опростени линии, сенчести ефекти и т.н. "Простотата е крайна изтънченост и искахме нашата визуална идентичност да изразява точно това. Можете да слушате музика и с очите си." Тази картина има пълно значение в Instagram профила на групата (която избягва Facebook и Twitter), където феновете им могат да пускат видеоклипове, заснети в градове от Ню Йорк до Бали, и където можете да чуете песните на Ødyssey.

"Ние сме много амбициозни", казаха Le Jour и La Nuit. „Стремим се високо и искаме да стигнем далеч, да оставим горяща следа, която е последователна и влиятелна." Приключението на Ødyssey едва сега започва. Момчетата имат около 10 готови за издаване песни и само чакат да ни ги представят... Защо не се качите на борда?