назад

Никол Кидман блести в нов драматичен филм

Публикувано на в категория: Кино
 

Никол Кидман застава във фокуса на завладяващ задкулисен поглед към номинираната за шест награди „Оскар“ вълнуваща драма "Лъв: Стъпки към дома", която тръгва по кината от този петък, 17 февруари.

Филмът е вдъхновен от невероятната действителна история на Сару Брайърли, който на петгодишна възраст се изгубва в Индия и в последствие е осиновен в Австралия. 25 години по-късно, разполагащ единствено с откъслечните си спомени и помощта на Google Earth, Сару опитва да намери изгубеното си семейство и най-накрая да се завърне в родния си дом. 

Във видеото носителката на „Оскар“ Никол Кидман разказва за впечатленията си от историята и за начина, по който е получила предложението да участва във филма. Тя споделя също за предизвикателството да изиграе осиновителката на Сару, Сю Брайърли, за която роля получи четвъртата си номинация за наградата на Американската академия за киноизкуство и наука. В допълнение, в клипа зад кадър мнение за невероятния талант на актрисата, за личната й връзка с историята и какво е усещането да се работи с нея, споделят и Дев Пател, който също получи номинация за „Оскар“ за ролята си на порасналия Сару, както и режисьорът на филма Гарт Дейвис. 

За филма:

"Лъв: Стъпки към дома" разказва историята на Сару, който на петгодишна възраст, без да иска, попада в капана на влак, който го отвежда на хиляди километри през Индия, далеч от дома и семейството му. Някак си той оцелява, живеейки сам по улиците на Ко̀лката (до 2001 г. – Калку̀та), избягвайки всякакви страшни и опасни ситуации, преди да попадне в сиропиталище, което също не е съвсем безопасно убежище. В крайна сметка Сару е осиновен от бездетна семейна двойка от Австралия и намира любов и сигурност, докато расте в Хобарт. В стремежа си да не нарани приемните си родители, той потиска миналото, емоционалната си нужда да се събере с родното си семейството и надеждата, че някога ще намери изгубените си майка и брат. Но случайна среща с побратими индийци събужда погребаните му копнежи и разполагащ с едва шепа спомени, непоколебима решителност и революционната технология Google Earth, Сару решава да намери изгубеното си семейство и най-накрая да се завърне в родния си дом. 

"Лъв: Стъпки към дома" е един от фаворитите за наградата „Оскар“ с номинации в шест категории – за най-добър филм, адаптиран сценарий, поддържаща мъжка и женска роля, в лицето на звездата от Беднякът милионер Дев Пател и носителката на „Оскар“ Никол Кидман, както и за операторско майсторство и оригинална музика. 

Режисьор е Гарт Дейвис (Top of the Lake), автор на сценария е Люк Дейвис, а в ролите са Дев Пател, Руни Мара, Никол Кидман, Дейвид Уенъм, Приянка Босе и невероятния Съни Пауар, в ролята на малкия Сару.

"Лъв: Стъпки към дома"  идва в кината на 17 февруари.