назад

Ед Шийрън направи стрийминг рекорд

Публикувано на в категория: Музика
 

Ед Шийрън направи рекорд в историята на стрийминга.

25-годишният британец се завърна ударно в петък (06.01) като пусна цели две нови песни - "Shape Of You" и "Castle On The Hill".

Парчетата не само бяха приети с огромен интерес от феновете, но и с двете Ед счупи рекорда за стрийминг през първия ден в Spotify, държан до сега от One Direction.

Стигайки до повече от 13 милиона комбинирани стрийма глобално за първите 24 часа, с песента "Shape Of You", слушана над 6 868 642 пъти и с песента "Castle On The Hill", генерираща 6 168 395 стрийма Ед подобри рекорд на групата, която през август 2015 събра 4 759 698 стрийма с парчето "Drag Me Down".

"Shape Of You" и "Castle On The Hill" бележат триумфалното завръщане на съвременния трубадур.

Първите проекти на Ед от 2015 насам вече доминират класациите на iTunes (в Обединеното кралство, Щатите и 77 други държави общо), Spotify UK и Global Charts (36 №1 и 27 №2 позиции), Apple Music UK, ефира на Обединеното кралство и освен това Ед е на феноменалната първа позиция в iTunes в 118 държави.

Заедно двете песни имат над 25 милиона Spotify преслушвания само за 48 часа, а текстовите видеа за “Shape Of You” и “Castle On The Hill” имат над 28 милиона комбинирани хит-а, и бяха гледани над 10 милиона пъти за първите 24 часа, превръщайки се в най-гледаните му видеа за толкова кратко време, преди официалните клипове да са факт.

В Spotify “Shape Of You” и “Castle On The Hill” са на 1 и 2 място в Global и UK Chart, “Shape Of You” e на първа позиция и в USA Chart. Само в Обединеното кралство, песните са слушани над 5,4 милиона пъти.

“Castle on the Hill” е създадена от Ед и Бени Бланко (част от продукцията), и се връща към детството му в Съфолк. Енергичният бийт и рифовете, сякаш извадени от песен на Спрингстийн, се сблъскват, създавайки перфектната за изпълнение на стадион песен.

“Shape Of You” е написана от Ед, Джони Макдейд и Стиви Мак (също част от продукцията). Песента пренаписва и възобновява модерното звучене на поп музиката, използвайки съвсем малко повече от прост loop педал. Записът е продължение на звученето на Ед, което стана лесно разпознаваемо и го отличава от колегите му – нещо, което първо ни представи през 2010 с кардиналното си лайв изпълнение на “You Need Me, I Don’t Need You”, и продължи в дебютното му ЕР “No.5 Collaborations Project” от 2011, в което взеха участие артисти като Wretch 32, Wiley и други.


Още новини