назад

Да помогнем на малката Алекс да ходи!

Публикувано на в категория: Подай ръка!
 

Да подадем ръка! Да помогнем на малката Алекс да ходи!

9-месечната Александра Кръстянина е с рядката диагноза „Фибуларна хемимелия на дясно краче" – пълна липса на малък пищял и скъсен крак с деформирани глезен и стъпало.

Необходимата сума от 250 000 долара за първата операция за изграждане на глезена на детето е непосилна за семейството.

Нека заедно помогнем на едно малко момиченце да стъпи на крачетата си. Вашата подкрепа може да окажете чрез дарителски SMS с текст на латиница DMS ALEXANDRA на номер 17 777

 

Фейсбук страница: „Да помогнем на Алекс да ходи“!

 

Дарителска сметка:

ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА

BIC: CECBBGSF

IBAN: BG40CECB979040G7448700

ТИТУЛЯР:АЛЕКСАНДРА АЛЕКСАНДРОВА КРЪСТЯНИНА гр.ВАРНА

 

PayPal: veni_sun@abv.bg

титуляр: Венета Кръстянина(майка)

 

За Александра Кръстянина: 

Александра е родена на 04. 04. 2016 година с рядката диагноза „Фибуларна хемимелия на дясно краче” – пълна липса на малък пищял и скъсен крак с деформирани глезен и стъпало. В САЩ и Европа оперативните корекции се извършват в ранна възраст, за да се спре скъсяването на крака и да може детето да проходи в обичайния срок. В България никой не се наема да започне лечение преди навършване на 2 години. Няма и достатъчно опит, тъй като заболяването е рядко. Първоначално родителите на Александра се насочват за лечение към Ортопедична болница Шпайзинг (Виена) и подават в ЦФЛД документи за финансиране на лечението там. В края на август получават отказ, който обжалват в момента.  В хода на настоящата кампания, на 9 октомври, д-р Пейли – най-добрият специалист в света по реконструкция на крайници в комбинация с удължаване – разгледа медицинската документация на Александра и изготви следното становище: 

„Александра има само един шанс за правилно извършване на процедурата, в резултат на което да има почти нормално краче и глезен. Ако лечението бъде извършено от хирург с по-малък опит, има вероятност резултатът да не е задоволителен, което ще доведе до влошаване на състоянието и ще увеличи разходите за лечение в бъдещ период. Силно препоръчвам тя да получи необходимата подкрепа и да дойде в Института Пейли във Флорида за тази операция, тъй като ние имаме най-голям опит и най-голям брой успешно осъществени операции при лечението на фибуларна хемимелия. Идеалната възраст за извършване на операцията е между 12-24 месеца”.

Мнението на д-р Пейли е достатъчно категорично, затова родителите на Алекс взеха решение да откажат операциите във Виена и да се насочат към Институт Пейли, САЩ.  Становището, заедно с офертата, вече е внесено във фонда за лечение на деца. Лечението, разходите за самолетни билети и 3-месечен престой възлиза на 250 000 щатски долара. В дарителската сметка на Алекс има 50 000 лв. 

До произнасяне на ЦФЛД по новото заявление за лечение в САЩ, кампанията DMS ALEXANDRA продължава за набиране на 395 000 лв. за оперативното лечение на детето в САЩ.