назад

Стинг пусна чисто нова рок колекция

Публикувано на в категория: Музика
 

Стинг зарадва почитателите си по света с нов албум. 

57th & 9th е първият рок проект на изпълнителя след повече от десетилетие.

Дискът представя разнообразието от стилове, характерни за Стинг като изпълнител и автор на музика.

За записите по албума Стинг се колаборира с музиканти, с които е работил успешно и преди.

На китарата е Dominic Miller, а барабаните са дело на Vinnie Colaiuta с участието на Josh Freese (работил с Nine Inch Nails, Guns n’ Roses).

Идеята за албума се ражда импулсивно и с голяма доза вдъхновение музикантите са готови със записите само за няколко седмици.

„Случи се много бързо и спонтанно. Идеята ми винаги е била да изненадвам себе си и хората, с които работя ... и хората, които слушат моята музика, разбира се”, коментира изпълнителят.

Пилотният сингъл от албума е озаглавен „I Can’t Stop Thinking About You”, вторият сингъл е „50,000”, а след него изпълнителят пусна и парчето „Petrol Head”. 

57th & 9th е дело на продуцента Martin Kierszenbaum, а за заглавие на албума е използвано името на ъгъл на улица в Манхатън, от където Стинг минава всеки ден на път за студиото, където са направени записите. Изпълнителят отбелязва, че обединяващата идея около текстовете на песните в албума е идеята за пътуване и движение и продължава: „Тук говорим за търсене и пътуване, за пътя, който те отдалечава от неизвестното”.

Стандартната версия на албума включва 10 песни, делукс изданието е с 3 бонус трака, а изданието Super Deluxe Box Set, освен бонус парчетата, включва и записки на Стинг, ексклузивно интервю на DVD, концертно изпълнение на „Next To You” с The Last Bandoleros (Live at Rockwood Music Hall) и колекционерски снимки. 

Фотокредит: Анимато Мюзик/Universal Music 

У нас албумът 57th & 9th се издава и разпространява от Анимато Мюзик/ Universal Music и е наличен за поръчки в онлайн магазин MusicMall.bg.


Още новини