назад

Джеймс Артър с най-голямото завръщане на 2016-та

Публикувано на в категория: Музика
 

Джеймс Артър записа първия си No.1 албум в официалната класация на Великобритания. 

Новият му албум Back From The Edge е четвъртият най-бързо продаван проект от солов изпълнител за 2016-та година със забележителните продажби от 41 хиляди копия в премиерната седмица. 

Джеймс Артър е вторият X Factor артист, който успява да оглави класацията за албуми, така че наистина триумфално завръщане за победителя от сезон 2012. 

Попитан за първото място в класацията, Джеймс споделя:

"Още не мога да повярвам, че това се случва. Чувствам се дълбоко смирен и благодарен за този успех. Той нямаше да бъде възможен без хората, които участваха в създаването на албума, без целия екип. И, разбира се, нищо от това нямаше да е реалност, без подкрепата на моите невероятни фенове. Благодаря ви, че не спряхте да вярвате в мен“. 

След две години далеч от светлините на прожекторите, Джеймс Артър се завърна в музикалните класации по изключителен начин. Сингълът "Say You Won't Let Go", който излезе през септември т.г., много бързо оглави чартовете на iTunes и Spotify в продължение на три последователни седмици. Джеймс Артър се превърна в най-продавания британски изпълнител за 2016-та година и първият изпълнител за годината с №1 сингъл на върха на класацията за повече от една седмица. 

Към днешна дата сингълът "Say You Won't Let Go"е с платинен статус на продажби и то само във Великобритания. Песента оглави класациите на Австралия и Ирландия, и регистрира много добри резултати в САЩ. 

В края на миналата седмица Джеймс Артър анонсира британското си турне в подкрепа на албума Back From The Edge, което стартира на 06.03.2017 година от Норич. Всички билети за концертите му бяха продадени за няколко часа като резултат от огромния интерес на публиката.  

Още новини