назад

Започва фестивалът Game Evolution

Публикувано на в категория: Фестивали
 

Днес стартира дългоочаквания фестивал за електронни и традиционни спортове Game Evolution, който ще стане реалност между 9-11 септември тази година в зала „Арена Армеец София“.

Освен с много изненади, събития и награди Game Evolution ще зарадват посетителите и със своите водещи – актьорът Александър Кадиев и музикалният продуцент Еди Казасян ще поддържат високия тонус на публиката през трите дни на фестивала. Сашо, който е прикрит фен на електронните игри, ще се погрижи действието на главната сцена да е на пълни обороти, а Еди ще застане до феновете на високия адреналин и традиционните спортове.

Фестивалът, който се провежда с официалната подкрепа на Община София и Фондация „София – Европейска столица на спорта“, ще предложи активности в три основни направления:

Електронни спортове: Турнирите предлагат гарантиран награден фонд от 21 000 лв. и включват едни от най-популярните електронни игри - League of Legends, CS:GO, Hearthstone, Overwatch и Warcraft 3. Футболният хит FIFA ще се играе на 20 плейстейшъна в специално студио и с истински футболен коментатор. Турнирите, които са най-големи за региона на Балканите, ще имат и чуждестранно участие на предварително класирали се отбори от Румъния и Гърция.

Традиционни спортове: Пред залата ще се проведе турнир по стрийт баскетбол и забивки под егидата на Българската федерация по баскетбол с награден фонд от 1 000 лв. Турнирът ще се проведе в три възрастови групи - момчета и момичета до 15 г., момчета и момичета до 18 г. и мъже и жени над 18 г. Също така отборът по американски футбол „Булдозер“ ще разкаже повече за един от най-популярните спортове отвъд океана, както и ще има скейт зона със свободен достъп.

Други: Най-добрите танцьори по фънк, b-boying (брейк) и хип-хоп ще се състезават в танцовите битки Dance Evolution със специалното участие на боговете на танца Remi, Teos и Jimmyboy. На голямата сцена ще се качат 24-ма от най-добрите танцьори от цялата страна, а екипът, който покаже най-завидни умения, ще грабне първата награда от 1 200 лв. Също така ще има косплей конкурс, като победителите ще бъдат избрани от Daisy Cosplay и Vale Imriel Cosplay - представителите на Италия на тазгодишното издание на World Cosplay Summit. Предвидена е и специално обособена рейсинг зона с 4 напълно оборудвани седалки и най-модерни очила за виртуална реалност.

Организаторите са подготвили и експлозивна церемония по откриването на събитието с внушителна триметрова изненада, а за гостите на фестивала, които няма къде да отседнат и не искат да пропуснат гейминг събитието на годината, Game Evolution предлагат пакет за настаняване на преференциална цена.

Фестивалът и през трите дни ще е отворен от 9 сутринта до 8 часа вечерта. Билетите за първото издание на Game Evolution могат да бъдат закупени от мрежата на www.eventim.bg, както и на място по време на събитието. Входът за деца до 6 години е свободен, а за пенсионерите и хората с увреждания има 50% намаление.

Може да намерите повече информация за фестивала на адрес на www.gameevolve.com и във Facebook страницата на Game Evolution