назад

Виво Монтана e големият победител в България търси талант

Публикувано на в категория: Музика
 

С бляскав над тричасов концерт на живо и изключителни изпълнения на 14-те финалисти приключи петият юбилеен сезон на най-голямото национално състезание на таланти.

Зрителите на bTV и феновете на “България търси талант” избраха победителя в лицето на брас бенд „Виво Монтана”, а наградата от 50 000лв. им бе връчена лично от главният изпълнителен директор на bTV Media Group, г-н Павел Станчев.

По регламент на финала на шоуто само зрителите имаха право да изберат победителя сред финалистите с гласуване в рамките на 30 минути след края на последното изпълнение. „Виво Монтана” заеха първото място след като получиха два пъти повече гласове от класираните на второ място сестри Мирела и Пресияна от Русе. Трета остана любимката на Лара Фабиан - Жаклин Таракчи.

Над 49% от всички зрители стискаха палци на своите фаворити по време на финалния епизод на „България търси талант”. Пикът на зрителски интерес е по време на обявяването на победителя „Виво Монтана” - над 1 310 000 души. Грандиозното шоу е привлякло пред малкия екран и близо 39% от младата аудитория на възраст 18-49г. Финалът на петия сезон на шоуто привлече 181 000 зрители повече в сравнение с предишния сезон.

За неповторимата енергия на сцената на „България търси талант” допринесоха и специалните гост-изпълнители в лицето на популярната инди рок група Jeremy?, бяха избрани от "Куин" и Адам Ламбърт да подгрява публиката на концертите им в България, Полша и Румъни, продуцентът и музикант Графа, момчетата момчетата и момичетата от Макоза Ностра, които заедно със своя хореограф Димитър Божилов – Мако работиха по сценичното представяне на участниците в шоуто през целия сезон, както и тазгодишната носителка на почетния знак "Златен век" на Министерството на културата за цирково изкуство, еквилибристката Кристина Костова

Финалистите в петия юбилеен сезон на „България търси талант” бяха подкрепени в залата от редица известни личности, сред които Любо Киров, DJ Мартен, Нина Николина, Нешка Робева, Наталия Симеонова, Диана Любенова, Рафи, Александър Балкански, Орлин Горанов, Камелия Тодорова, Петя Дикова и други. 


Още новини