назад

Предстои 6-ти концерт в шоуто “България търси талант”

Публикувано на в категория: Телевизия
 

Нови девет таланти ще се върнат на сцената на най-позитивното шоу в телевизионния ефир, за да се борят за място на финала.

Кои двама изпълнители ще се присъединят към 10-мата участници, които вече се подготвят за финалната битка за титлата “Талант на България” и наградата от 50 000 лева, ще стане ясно на 22 май.

Точно в 20.00 часа по bTV започва предпоследният концерт на живо, в които зрителите ще определят новите финалисти в “България търси талант”.

Конкуренцията ще изправи един срещу друг разнородни таланти, сред които са и някои от най-интересните изпълнения от кастингите. Едни от тях са единствените ромски стендъп комици – Донка и Андрей.

Младите самодейци впечатлиха журито със самоиронията си и разсмяха до сълзи публиката, разчупвайки клишетата за ромския етнос. Асен Блатечки им предвеща светло бъдеще в актьорската професия, но дали хумора им ще бъде оценен от зрителите предстои да разберем. Музикалният талант и тежката съдба на 15-годишния Асен Рашков трогнаха до сълзи журито по време на кастингите. Асен живее в трудово изправително училище в село Варненци, където музикалният му талант е забелязан от един от възпитателите и младото момче вече има зад гърба си редица участия в регионални и национални музикални конкурси. Освен в музиката, Асен има доказан талант и в тениса на маса – той е 4-кратен областен шампион в този спорт. С уникално изпълнение на сцената на шоуто ще се завърнат и двама актьори от специалността “Актьорско майсторство за куклен театър” в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”. Те ще покажат първия в света куклен стрийптиз – изпълнение, което не е показвано в нито един от сезоните на шоуто по света. С този нестандартен номер анонимните към момента актьори ще се борят за място на финала. На 22 май срещу тях на сцената на “България търси талант” ще се качат и няколко групови изпълнители. Това са опитните музиканти от “Брас Вилидж”, детският ансамбъл по състезателни танци “Школа Поморие” и професионална танцува формация “Пловдивъ”.

В групата на индивидуалните участници зрителите ще видят двама талантливи певци - Лиляна Пенчева и Деян Петков, както и 24-годишния илюзионист от Украйна - Юрий Мончак.

Гост изпълнители на концерта на 22 май ще бъдат Криско и танцьорите от “Нощта на Оскарите”, които са подготвили авторски спектакъл на индийска тематика.

За да гледат шоуто на живо и да подкрепят любимите си таланти, гости в залата ще бъдат актьорът и водещ на „Лотария България” Башар Рахал, журналистът и водещ на „Папараци” Кристина Патрашкова, водещата на bTV Новините Виктория Петрова и Мария Цънцарова – репортер на „bTV Новините”. 


Още новини