назад

Още две групи ще вземат участие в Арена Музика

Публикувано на в категория: Фестивали
 

Фестивалът Арена Музика ще се състои на 23 юни (четвъртък) 2016 г., 20:00 ч. стадион «Георги Аспарухов» и негови хедлайнери ще бъдат QUEEN + Adam Lambert.

Освен родната сензация Jeremy?, на фестивала ще участват още две групи – атернативната рок банда от Румъния Grimus и английската банда Electric Pyramid.

Когато чуем името Трансилвания често в съзнанието ни изниква образ на тъмно, но някак си и привлекателно място. От историите, които всички сме чели и чували, това място в сърцето на Румъния най-вероятно поражда най-голямо разнообразие от емоции, отколкото което и да е друго. А сега си представете, че трябва да откриете група, която да направи саундтрак за Трансилвания. Това естествено ще бъде Grimus. Името на алтернативната рок банда е вдъхновено от първия роман на Салман Рушди. Grimus е анаграма на думата “Simurgh”, гигантска птица в Персийската митология. 

Вокалите на Богдан Мезофи в комбинация с баса и барабаните на Титус Вадан и Тамас Адоржани веднага предивзиква асоцияция с култовите Muse. Но китарите на Вали Рауца и Кристиан Цапо, заедно с кийбордиста Лехел Кис, поражда неизбежна асоциация с The Killers. Финалната тайна съставка за уникалното звучене на Grimus е изненадващо прецизен и специфичен звук. 

През 2006 г. излиза дебютното им парче “Solitude”, което е определено за най-доброто на годината от водеща радиогрупа. Две години по-късно се появява и първият им албум “Panikon”, който е обявен за най-успешен рок албум на 2008. През 2012 Grimus са част от редица популярни фестивали като Rock For People (Чехия) и Exit (Сърбия). Освен това са избрани като подгряващи артисти за концертите на световноизвестни групи като Placebo, Roxette и Red Hot Chili Peppers. Песента им “In Your Eyes” е включена в саунтрака към филма “Love Building”. Пяли са на една сцена и с Hurts, а през 2014 подгряват концерта на Deep Purple в Букурещ. През 2015 песента им “Political Animals” е част от песните във филма “De ce eu?”. 

Electric Pyramid са английска рок банда, чийто основател и вокалист е Ол Бийч, син на дългогодишния мениджър на Queen Джим Бийч. Освен него, в групата са още трима музиканти от Лондон, които започват да работят заедно, след като прекарват известно време, правейки сходна музика.

Когато решават да се съберат и да сформират Electric Pyramid, това е продиктувано от желанието им да създават страхотни песни и да ги споделят със света. Дебютното им парче се казва „1989“. Талантливите музиканти ще вземат участие на фестивала Rock in Rio, а след това поемат на двумесечно турне в Източна Европа и Русия.

Българската инди рок група Jeremy?, която бе избрана от QUEEN + Adam Lambert, ще подгрее подобаващо публиката на дългоочаквания им концерт у нас. Музикантите ще подгряват QUEEN + Adam Lambert и на техни участия в Полша и Румъния.

Разбира се, големите звезди на фестивала АРЕНА МУЗИКА ще са QUEEN + Adam Lambert. Те се появяват заедно на една сцена през 2009 г. по време на финала на предаването American Idol и оттогава следват поредица от успешни концерти и напълно разпродадени турнета по целия свят. QUEEN + Adam Lambert ще ни поднесат едно невероятно шоу с уникална мултимедия и страхотни пироефекти, допълнено от вечни хитове като “Bohemian Rhapsody”, “We Will Rock You”, “We Are The Champions” и “I Want to Break Free”.

Билетите за фестивала АРЕНА МУЗИКА на цени от 70 до 140 лв. могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната, както и онлайн на www.ticketpro.bg.

 

 

Още новини