назад

Тази събота в Като на кино ...

Публикувано на в категория: Телевизия
 

Тази събота от 18:00 часа в „Като на кино” зрителите на bTV Cinema ще се пренесат на червения килим на престижния фестивал Берлинале, по който първи се разходиха Джордж Клуни и прелестната му съпруга Амал.

Стаси Кара ще разкаже любопитни подробности за заглавията, борещи се за „Стъклена мечка” в различните секции - голямото световно кино в "Конкурсна програма", независимото кино и артхаус в "Панорама", филми за младата публика в "Генерация", новите открития в германското кино - в "Перспектива Германско кино", експериментално кино във "Форум на младото кино" и "Кулинарно кино", поднесено от звездни шеф-готвачи.

Тази година в секцията "Генерация" ще се състезават и две български заглавия - анимацията "Сляпата Вайша" на Теодор Ушев по едноименния разказ на Георги Господинов и пълнометражният игрален филм "Жалейка" на Елица Петкова.

Създателите на новия български филм "Любов и инженерство" ще разкрият пред Стаси Кара може ли да срещнем любовта с точен алгоритъм. Броени дни преди старта на втори сезона на MasterChef зрителите на bTV Cinema ще задоволят глада си с най-горещите кулинарни истории на голям екран, а Поли Генова ще сподели как е влязла в униформата на полицайката Джуди Хопс в хитовата анимация "Зоотрополис". Диригентът Максим Ешкенази ще ни върне в детството с култови рисувани герои под звуците на класическа музика, а водещата ще представи поредната ексклузивна среща със звездата Бригите Сьоренсен от нашумелия нов сериал на Мартин Скорсезе и Мик Джагър - "Винил"..