назад

VOYO.BG предава на живо обявяването на номинациите за Оскарите

Публикувано на в категория: Телевизия
 

Президентът на американската филмова академия Черил Бун Исакс, Гилермо дел Торо, Джон Кюсак и режисьорът Анг Лий ще обявят номинациите за 88-та церемонията по връчването на наградите Оскар.

Това ще се случи на 14 януари на специална пресконференция от две части, която ще се състои в Samuel Goldwyn Theater в Бевърли Хилс.

Киноманиаците в България ще имат възможността да станат свидетели на първото пряко включване от червения килим този четвъртък от 15:30 часа, когато VOYO.BG ще предава на живо обявяването на претендентите за златната статуетка в 24-те категории на Оскарите.

Гилермо дел Торо и Ан Лий ще обявят номинациите за анимационен филм, късометражен анимационен филм, кинематография, дизайн на костюм, късометражен документален филм, документален филм, грим и прическа, оригинална песен, късометражен екшън, аудио редакция и аудио миксинг.

Броени минути след това на сцената ще се качат американският актьор и писател Джон Кразински и Черил Бун Исакс, за да разкрият кои ще бъдат претендентите за статуетка в категориите: най-добър актьор, най-добра актриса, най-добра жена в поддържаща роля, най-добър мъж в поддържаща роля, монтаж, чуждоезичен филм, операторско майсторство, продукционен дизайн, визуални ефекти, адаптиран сценарий и оригинален сценарий.

На пресконференцията за обявяването на номинациите за Оскар в Лос Анджелис ще присъстват представители на повече от 400 медии от целия свят. Церемонията по връчването на Оскарите за 2015 г. ще се състои на 28 февруари. 


Още новини