назад

Вижте какво разкриват резултатите от Националния стрес тест

Публикувано на в категория: Здраве
 

През октомври тази година беше проведен Национален стрес тест, чиято цел беше да се установи дали българските граждани са стресирани и тревожни и до каква степен са устойчиви на стрес.

От участвалите над 50 000 души от цяла България над 80% са показали средно, високо или много високо ниво на тревожност.

Над 60% от попълнилите теста са млади хора на възраст до 35г. 68% са жени, а според резултатите, дамите са по-стресираната част от населението. Мъжете са два пъти по-устоичиви на стрес.

Най-тревожни са хората без образование. Т.е. колкото по-високо е образованието, толкова по-ниско е нивото на стрес. Съответно най-неустойчиви на стрес са отново неквалифицираните работници, следвани от работещите в здравеопазването и в офис.

Нивото на тревожност в различните и най-високо при хората в група 36-50 г., а най-ниска при хората в група 65+. Най-тревожни са хората, които живеят с родителите си. Следват хората, които живеят със семейството си. Най-устойчиви на тревога са деклариралите, че живеят самостоятелно.

Повече информация може да намерите www.btv.bg/stresstest

Специалистите припомнят, че един от биологичните фактори, които повишават податливостта към стрес е недостигът на магнезий в организма. Той е един от най-важните йони в човешкото тяло и неговият дефицит може да доведе до значими последици за баланса в организма ни. За да бъде усвоен обаче той трябва да е в подходяща форма. Magne B6® e лекарствен продукт без лекарско предписание, койдо доставя на организма необходимото количество от магнезий. Комбинацията с Витамин В6 гарантира пълноценното усвояване на ценните йони. Не случайно Magne B6 e и най-използвания продукт съдържащ магнезий в целия свят, доказано лекарство, удостоверено със сертификат на IMS.