назад

Във "Фермата" настана военно положение

Публикувано на в категория: Телевизия
 

Сюжетът зад стените на „Фермата” започва да се превръща в драма.

Пътуването назад във времето не се отразява добре на участниците, нервите се опъват до краен предел, особено след като във фермата се възцари военна диктатура.

Сълзите и напрежението у фермерите вече започват още от сутринта и продължават през целия ден.

В четвъртък вечер битието на фермерите за пореден път ще започне с реч, но и с порицание за ратаите Асен и Моника, която вече е убедена, че е готова да тренира с морските тюлени.

Военното положение ще стигне до там, че фермерите, водени от Димитър, ще се явят на обяд в строеви ред. 

Конфликтът между фермера на седмицата и ратаите също се задълбочава след тако Веселин решава, че трябва да се готви с мас. Моника възразява, защото Мустафа не яде свинско, но майорът предлага просто да не му казват и да запазят детайлите в тайна.

От друга страна четвъртък е и денят, в който Веселин трябва да вземе решение кой ще е първият дуелист в шоуто. Дали опасенията на Асен ще се оправдаят, той ли ще бъде първият, застрашен за отпадане дуелист и ако е така, кого ще си избере за противник. 

Решенията на Веселин и отношението му към хората ескалират до открит конфликт между него и останалите 15 участници. Стига се дори до размяна на следните реплики:

„Не сте дошли на угояване, а на ферма – състезание.” – Веселин

„Ама те всички искат да ядат бе човек” – Варсамов

„Ще ядат, когато аз кажа, че е време за обяд” – Веселин

„Аз, ако имам такъв шеф навънка, ще вляза в новините” - Варсамов 

Тежките моменти сближават участниците и въпреки несгодите те намират време, за да се погледнат и с други очи. Варсамов и Симеон обменят впечатленията си за Нора, а от коментарите им става ясно, че Симо няма против и компанията на Янина. Варсамов пък започва да си прави шеги с Альона, но вместо усмивка на лицето й се появяват сълзи в очите й. 

Тази вечер от 21.30 часа, фермерите ще се запознаят и с традицията на българските занаяти. Стопанинът бай Георги ще доведе копаничар, който ще им покаже как да си изработят прибори и съдове от дърво. Ако фермерите изработят 15 лъжици, то те ще получат за награда и съвременни такива. Трима мъже и две жени приемат предизвикателството, но това натоварва останалите участници, основно жени, които започват да роптаят, че вършат мъжка работа. 

Още новини